SAĞLIK

PAÜ, DİŞ TEDAVİSİNDE DÜNYA MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK

PAÜ, DİŞ TEDAVİSİNDE DÜNYA MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sağlık turizmini destekleyici bir proje olan Diş Hekimliği Hastanesi projesini anlattı. Kutluhan “Pamukkale Üniversitesi diş tedavisinde dünya merkezlerinden biri olacak” dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve PAÜ Yönetimi, sağlık alanındaki atılımlarını ve projelerini anlattı. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Özban katıldı.



Sağlık turizmine katkı sağlamaya yönelik hedeflenen projelere değinen Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Sağlık turizmini destekleyici bir diğer proje olan Diş Hekimliği Hastanesi projesini anlattı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, burada özellikle engelli çocuklar ve çok yaşlı hastaların diş tedavini yapabilmeyi istediklerini dile getirdi. Rektör Kutluhan “Narkozlu bir Diş Hekimliği Hastanesi’ni düşünüyoruz. Başta otistik çocuklar olmak üzere engelli çocukların diş tedavileri büyük bir sıkıntı teşkil eder. Bu tedaviler, dünyada belli merkezlerde yapılır. Biz bu noktalardan biri olmak istiyoruz. Bu proje ile sağlık turizmine önemli bir katkı yapacağız. Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte Diş Hekimliği Hastanemiz kampüs dışında bir yerde olacak. Birkaç tane alternatifimiz var. Valimiz ve Büyük Şehir Belediye Başkanı’mızın da bilgileri doğrultusunda yerleri hazır. Dünyada, ben çocuğumu nerede tedavi ettirebilirim denildiğinde karşılarına Denizli çıkacak. Bu çocuklarımızın rehabilitasyon tedavileri de Karahayıt’daki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde yapılabilecek. Diş Hekimliği Fakültemizin alan ihtiyacı ve diş hekimliği hastanesi ciddi bir ihtiyaç olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KUTLUHAN’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon