ÇARDAK

ÇARDAK TURİZMİ VE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK PROJE GELİYOR

ÇARDAK TURİZMİ VE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK PROJE GELİYOR
Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, Çardak İlçesi’nin turizmi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir projeyi Çardak Kaymakamlığı ile birlikte ortak hazırladıklarını belirterek “Afyon-Denizli Karayolu üzerinde 50 dekarlık bir alana kurulacak” dedi. Yılmaz proje ayrıntılarını Denizli Metropol’de anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’ün Sinpaş Aquacity Denizli’den gerçekleştirdiği canlı yayınına katılan Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, Metropol Gündemi programında Çardak Belediyesi’nin son dönemdeki çalışmalarını anlattı. Yılmaz, ilçe ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlayacak yeni bir proje geliştirdiklerine belirterek “Çardak Kaymakamlığımız ile birlikte ortak hareket ettiğimiz bir proje var. Bu proje ile 50 dekarlık bir alanda tıbbi aromatik ürünler yetiştirmeyi planlıyoruz. Ana yol üzerinde olacak. Çalışmalarımız sürüyor. Aynı bölgeye birde sosyal tesis yapacağız içinde kafeterya ve yöresel ürünlerin satılacağı mağazalar olacak. Bu projeyi önümüzdeki yıla kadar ilçemize kazandıracağız” diye konuştu.



Başkan Yılmaz “Projede, Afyon-Denizli ulaşım güzergâhı üzerinde yer alan Çardak ilçesinden araçları ile seyahat edenlerin durmadan içerisinden geçtikleri bir yerleşim yeri olmak yerine, tasarım vurgusu ile ilgi odağı ve cazibe noktası olabilecek, durup dinlenilen, ziyaret edilen, fotoğraf çekilebilen, anı oluşturabilecek mekân tasarımı kurgulandı. Bu kapsamda pek çok kişinin son zamanlarda ilgisini çeken lavanta bahçesinin yanı sıra, Çardak ilçesinin iklim ve toprak şartlarında yetişebilen diğer çok yıllık tıbbi ve hoş kokulu bitki türlerin sergilendiği bir bahçe olması bakımından da ayrıca önem arz ediyor. Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesi ziyaretçileri, mevsimlere göre rengârenk çiçeklerin arasında gezmek, fotoğraf çekmek, dinlenmek, alanda bulunan bitkilerin tanıtımları ve broşürlerini almak, bitkileri tanımak, bitkiler hakkında uzmanlardan bilgiler almak, bitkilerle kucaklaşmak ve hatta beğendikleri bitkilerin fidelerini satın almak gibi etkinliklere katılabilecekler. Projede yer alan seyir kulesi ile bahçenin tamamını hatta Acıgöl ve dağ silüetini görebilme ve fotoğraflayabilme imkânları da olabilecek” dedi.

ÇARDAK BELEDİYE BAŞKANI HÜSNÜ YILMAZ’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon