EKONOMİ

OTOMOTİV SEKTÖRÜ 2021’E UMUTLA BAKIYOR

OTOMOTİV SEKTÖRÜ 2021’E UMUTLA BAKIYOR
Kısa adı OYDER olan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Mersin, Denizli Metropol’e sektörün son durumunu ve 2021 yılı beklentilerini anlattı. Mersin, hem ikinci el hem de sıfır araç almanın yatırım anlamında tam zamanı olduğunu kaydetti.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’ün otomotiv sektörü ile ilgili sorularını yanıtlayan (OYDER) Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, öncelikle otomotiv sektörünün 2020 yılını değerlendirdi.



“SEKTÖR 2020 YILINDA DÖRT MEVSİM YAŞADI”
Mersin “2020 yılında otomotiv sektörü aslında dört mevsim birden yaşadı diyebiliriz. Ocak –Şubat hızlı başlayan iki aydı. Ardından pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte Mart, Nisan ve Mayıs oldukça durgun geçti. Haziran ayından itibaren tam gaz bambaşka bir mevsim yaşayan sektör, Kasım ayında faizlerin düşmesiyle birlikte yılın son iki ayında o hızlılığını kaybetti. Ancak 2019 yılı otomotiv sektörünün son 20 yıldaki en kötü yılı olduğu için 2020 yılını iyi kapattık diyebilirim. 780 bin satış iyi bir rakam 2020 yılı için” diye konuştu.



“2021 YILINI GEÇEN YILIN ÜZERİNDE KAPATIRIZ”
Otomotiv sektörünün 2021 yılına umutla baktığını kaydeden Turgay Mersin “2021’ın ilk ayında geçen yıla göre pazar ciddi anlamda büyüdü. Bu durum bizi 2021 yılının tamamı için umutlandırıyor. Önümüzdeki Mart ve Nisan ayında faizlerin daha da düşeceğini varsayarak hem sektörümüzün, hem de ülkenin daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Sektör satış anlamında 2021 yılını 780 binin üzerinde kapatacaktır. Tabi ki pandemi koşulları ve ekonomik piyasalar bunu yukarı ya da aşağı yönlü revize edebilir” dedi. 



“SIFIR ARAÇ FİYATLARI YÜKSELMEZ”
İkinci el araç piyasası ile ilgili de konuşan Mersin “2020 yılının Ekim ayında sıfır araca olan rağbet artınca ikinci el fiyatları geriledi. Şimdilerde yüzde 15 -20 arasında düşüş yaşanırken, satış anlamında da bur durgunluk yaşandığı yadsınamaz bir gerçek” diye konuştu. Kurun düşmesiyle birlikte otomotiv sektöründe bir fiyat artışı beklemediklerini sözlerine ekleyen Turgay Mersin “Zaten ikinci eldeki fiyatların geri gelmesinin sebeplerinden biri de kurun düşmesinden dolayıdır. ÖTV zammı şu an devletin gündeminde yok. Yani özellikle sıfır araç fiyatlarında bir yükselme ön görmüyoruz” dedi.



“YATIRIM İÇİN ARAÇ ALMANIN TAM ZAMANI”
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu olarak tüm satıcıların problemlerini çözdüklerini kaydeden Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Mersin vatandaşlara da tavsiyede bulunarak “İkinci eldeki fiyatların geri gelmesinden dolayı vatandaşlarımıza yatırım olarak araç almalarını tavsiye edebilirim. Ayrıca sıfır araç almayı düşünenlerde kampanyaları takip etsinler. Gerçekten de firmaların çok önemli birçok kampanyası var” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon