EKONOMİ

DENİZLİ SANAYİSİNİN GELECEĞİ İÇİN ÇAĞRI

DENİZLİ SANAYİSİNİN GELECEĞİ İÇİN ÇAĞRI
Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, Denizli sanayisinin geleceği yakalaması için, ürün çeşitliliğini arttırması ve markalaşması gerektiğini belirterek “Dünya ile rekabet için kendimize özel markalarımızın olması lazım” dedi.  

ÖZEL HABER
“DETGİS'in '20. Yılında 20 Duayen İş insanı” ile belgesel tadında hazırlanan programa katılan Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Mukaddes Başkaya’ya mesleğe nasıl başladığından, bugünlere nasıl geldiğine kadar birçok konuda tecrübelerini aktardı. İşadamı Akça, Başkaya’nın Denizli’nin tekstil geçmişini ve geleceğini nasıl görüyorsunuz?” sorusuna yanıt verdi.



Akça, Denizli’nin sanayi yolculuğunda daha da ilerlemek için markalaşmanın önemine dikkat çekerken “Denizli tekstil anlamında çok yol kat etti. 1990’lı yıllarda tekstile çok büyük yatırımlar yapıldı. Denizli’nin en büyük hatası aynı ürün üzerinde yoğunlaşması. Bir Antep gibi,  Kayseri, Manisa ya da Bursa gibi sektörü çeşitlendiremediler. Herkes havlu yapıyor. Denizli’nin enerjisi, sermaye ve iş gücü diğer illere göre yüksek bir il. Ama çeşitlilik yapılamadı. Alıcı geliyor. A firmasına gidiyor 10 lira. B’ye gidiyor 9 lira. Ne oluyor, kendi kendimizi bıçaklıyoruz. Bu Denizli’ye büyük zarar verdi. Ama şimdi bazı arkadaşlar işin farkına vararak, çeşitlendirmeye başladılar. Dış giyim mesela. Her zaman olması gereken bir şey. Ben çarşaf üretiyorum. Maddi durumu iyi değilse vatandaş çarşaf almaz. Ama giyim eşyası öyle değil. O alınacak. Denizli’de böyle çeşitli ürünlere dönmek markalaşmak gerekiyor. Hacı Şerif mesela. Gurur duyuyorum. Şimdi İzmir’de de şubeleri var. Denizli’nin gurur kaynağı. Necip Beyden sonra oğlu Yunus başa geçti. İşi çeşitlendirdi. Türkiye’nin bir yere gelmesi için., dünya ile rekabet için kendimize özel markalarımızın olması lazım. Ben Mavi Jeans, LC Waikiki, Damat Tween, Sarar bu tip markalarla gurur duyuyorum. Yurt dışındaki fuarlarda görüyorum. Bir Türk olarak gururlanıyorum. Çarşaf üretiyoruz. 30 Euro. Biz bunu nasıl 60 Euro yapabiliriz. Bunun peşinden gitmeliyiz” ifadelerini kullandı.

RIZA AKÇA’NIN MARKA AÇIKLAMASINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon