EKONOMİ

OTOMOBİL SATIŞINA '6 AY VE 6 BİN KİLOMETRE' SINIRI SEKTÖRE NASIL YANSIR?

OTOMOBİL SATIŞINA '6 AY VE 6 BİN KİLOMETRE' SINIRI SEKTÖRE NASIL YANSIR?
Sıfır kilometre araç satışı için planlanan yeni uygulama resmen duyuruldu. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak.. Yeni uygulamanın sektöre yansımalarını Denizli’de sektörün önemli temsilcilerinden Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, Metropol TV’ye değerlendirdi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kayseri’de Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, yeni düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Bakan Muş “İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz. Gerçek anlamda ihtiyacı olanlar alsın. Gerçek anlamda ikinci el olacaktır böylece. Şirketlerde ortak fiyat belirleme veya piyasayı manüpile gibi konular varsa o Rekabet Kurulu’nun görev alanı ve soruşturma açtı, inceliyor. Varsa yanlışlık gereğini yapar yoksa kapatır. Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız” dedi.

TURGAY MERSİN'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Yeni uygulama ile ilgili Denizli’de sektör temsilcilerinden Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, Metropol TV’ye açıklamalarda bulundu… Mersin “Yakın zamanda kanunlaşacak. İçeriği ile ilgili bazı değişiklikler tartışılıyor. Satılamama kuralı bazı markalarda vardı. Distribütör ile bayi arasındaki ilişkilerde. Şimdi bu kanun haline getiriliyor. Çok doğru bir karar. Son zamanlarda araç fiyatları spekülatif bir biçimde yükseliyordu. Ancak içinde bazı düzeltilmesi gereken noktalar var. Galeriler, rentacarlar ve şirketler deniyor. Şirketler konusu burada kritik olan yer. Şirketler filo araçları alıyorlar. Onlarda satamaz hale gelirse ne olacak? Ekonomik nedenlerden dolayı satmak isteyebilir. Burada kritik olan şirketlerin araçları satamaması... Bununda sebepleri var tabi.. Çünkü son bir yıldır bazı şirketler sıfır araç alıp daha sonra satmaya kalktı. Bende iki yıldır sürekli her platformda bunu dile getiriyorum. Çünkü herkes araç satıcısı haline geldi. Devletimiz böyle bir kanun çıkarmak zorunda kaldı. Nasıl takip edecekler? Burası da kritik bir nokta. Altı ay altı bin km. Her ikisi de dolacak. Noterler arabanın ekspertiz raporunu isteyecek ve ona göre satış gerçekleşecek” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon