EKONOMİ

TEKSTİL BU SIKINTIDAN NASIL ÇIKAR? NE KADAR SÜRER? NE YAPMALI?

TEKSTİL BU SIKINTIDAN NASIL ÇIKAR? NE KADAR SÜRER? NE YAPMALI?
Tüm dünya ile birlikte özellikle Avrupa’da hissedilen resesyonun ucu (durgunluk) Denizli’ye kadar dokundu. Özellikle tekstil sektörü bu durgunluğu yoğun hissediyor. Tekstil sektörü bu sıkıntıdan nasıl çıkar? Resesyon ne kadar sürer? İş İnsanları ne yapmalı? Bu sorulara yanıt Sümaş Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Emin Mert Turgut’tan geldi…

ÖZEL RÖPORTAJ
Sümaş Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Emin Mert Turgut, tüm dünya ile birlikte özellikle Avrupa’da hissedilen resesyon (durgunluk) ile ilgili Metropol TV’ye değerlendirmelerde bulundu.

EMİN MERT TURGUT'UN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Turgut “Resesyon kendini iyice hissettirmeye başladı. Bundan en çok nasibini alan Avrupa. Avrupa ayrıca savaş nedeniyle gaz sıkıntısı yaşıyor. Hükümetler insanlara tasarruf öneriyor. Avrupalı buna alışık değil. Bundan en çok nasibi alan ise acil bir ürün olmayan tekstil sektörü. Bu durumda biz ne yapmalıyız? Her krizden öğrenilecek şeyler var. Yumurtaları farklı sepetlere koymak lazım. Yeni pazarlar aramalıyız diye düşünüyorum. Önümüzde yıllardır kapalı olan ve ürün ihtiyacı had safhada olan bir Arabistan Pazarı var. Ayrıca koca bir Afrika kıtası var. Farklı birçok ülke var. Yeni ve farklı ülkelerden müşteriler edinerek Avrupa eksiğimizi kapatmamız lazım. Türk tekstilcisinin çıkış yolunu yeni Pazar arayışı olarak görüyorum” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon