SAĞLIK

PAÜ HASTANELERİ SON İKİ YILDA SAĞLIK TURİZMİNDE GÖZDE

PAÜ HASTANELERİ SON İKİ YILDA SAĞLIK TURİZMİNDE GÖZDE
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, son üç yılda yaptığı atakla artık bölge değil, ulusal bir hastane olma yolunda ilerlerken, sağlık turizminde de gözde olmuş durumda. Özellikle obezite cerrahisi ile ilgili yurt dışından hasta kabul eden hastanenin sağlık turizminde geldiği son noktayı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Metropol TV’de anlattı.

ÖZEL HABER
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, son iki yıldır sağlık turizminde gözde olmuş durumda. Bu durumu rakamlarla destekleyerek açıklamada bulunan ve özellikle obezite cerrahisi ile ilgili yurt dışından hasta kabul ettiklerini söyleyen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Metropol TV’ye konuştu. 

AHMET KUTLUHAN'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Kutluhan “Yurt dışı hasta sayısında oranımız yıllık 50’lerdeyken, şimdilerde 175’e çıkmış durumda. Son iki yıldır baktığımız hasta sayısı 375 olmuş durumda. Çok ciddi bir artış var. Yeterli mi? Yeterli değil ancak, ivmenin giderek çok hızlı yükselmesi daha gelecek yıllarda yurt dışı hasta sayımızın artacağını gösteriyor. Obezite cerrahisi bizim çok bilinen ve çok iyi yaptığımız cerrahilerden biri. Bu konuda çok yetkin arkadaşlarımız var. Biz obezite cerrahisi ile ilgili yeni bir ameliyathane daha açacağız. Böylece daha fazla hasta kabul edebileceğiz. Ayrıca yurt dışı hastamız anlamında en büyük payda Pamukkale Üniversitesi Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin devreye girmesiyle olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Açılınca hem Karahayıt’taki çevre otellere hem de üniversitemize büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.   
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon