EKONOMİ

O SEKTÖR GEÇEN YILA GÖRE İHRACATINI ÜÇE KATLADI

O SEKTÖR GEÇEN YILA GÖRE İHRACATINI ÜÇE KATLADI
Denizli’nin DENİB üzerinden yaptığı Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı. Geçen yılın Nisan ayı ile bu yılki Nisan ayının sektörlere göre artışları izlendiğinde en fazla artışın elektrik elektronik sektörü olduğu dikkat çekti.

Denizli’nin Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı. Denizli’nin ihracat rekorları geride bıraktığımız ayda da ara vermeden devam etti. Türkiye, Denizli ve DENİB ihracatları bir önceki yılın Nisan ayına kıyasla iki kattan fazla artış gösterdi. Ülke ihracatı Nisan ayında yüzde 109 artışla 18,8 milyar Amerikan Doları olurken, DENİB üyelerince yapılan ihracat yüzde 129,2 yükselişle 277 milyon Amerikan Doları olarak kaydedildi. Denizli ihracatı ise, yüzde 128,6 Artışla 376 Milyon Amerikan Doları’nı aştı.

Nisan ayında geçen yılın Nisan ayına göre lokomotif sektörlerdeki çift haneli artışlar dikkat çekici seviyedeydi. Denizli İhracatında tekstil-konfeksiyon sektörü geçen yılın aynı tarihine göre yüzde 157,34 artışla 139 milyon Amerikan Doları’na ulaştı. Benzer şekilde; elektrik-elektronik sektörü ihracatını yüzde 205,27 artırarak 48 milyon Amerikan Doları’na taşırken, demir-demir dışı metaller sektörünün ihracatı yüzde 143,84 yükselişle 32 milyon Amerikan Doları oldu. Madencilik sektörünün ihracatı ise yüzde 46,13 arttı ve 16 milyon Amerikan Doları olarak gerçekleşti.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon