İLÇELER

O İLÇEDE TERSİNE GÖÇ BAŞLADI

O İLÇEDE TERSİNE GÖÇ BAŞLADI
Denizli’nin Çal İlçesi Belediye Başkanı Fethi Akcan, başkanlığa seçildiği 2014 yılındaki vaatlerinden biri olan “Çal’da tersine göçü başlatacağız” sözünü tutmanın sevincini yaşadığını söyledi. Başkan Akcan mutlu ama bir o kadar da sitemli. Akcan’ın bu konuda Çallılara bir çağrısı var. 

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de Metropol Gündemi programında Haber Koordinatörü Murat Acar’ın sorularını yanıtlayan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 2014 yılında “Çal’da tersine göçü başlatacağız” diye yola çıktıklarını anımsatarak çalışmaları anlattı. Başkan Akcan bu sözünü tutmanın sevincini yaşadığını söylerken, mutlu ama bir o kadar da sitemli konuştu. Akcan’ın bu konuda Çal’da yaşayanlara bir çağrısı var.



Başkan Akcan “Yılın 12 ayının 8 ayında Çal’da yaşayan vatandaşlarımız var. Ancak nüfusu yılın sadece 4 ayı kaldığı yerde. Çal’ın nüfusu arttı doğru. Mahallelerimizde müthiş nüfus artışları var. Vatandaşlarımızın nüfusları ise Denizli’de ya da İzmir’de. Bu durum bizi üzüyor. Çal’a ev yapıyor. Yılın 8 ayı burada yaşıyor. Belediyenin imkanlarından yararlanıyor. Nüfusu burada değil. Resmi olarak Denizli’de. Bizden sonra istekler oluyor. Nüfusları burada değil. Nüfusunu buraya getir diyoruz. İller Bankası payı bize gelmiyor. Biz gelen parayı burada yaşayanlar için kullanıyoruz. Tersine göçü başlattık. Ama nüfuslarını buraya aldıramıyoruz. Burada her şey var. Konut sorunu yok. Eğitim sorunu yok. Sağlık sorunu yok. Alt yapı, üst yapı sorunu yok. Alışveriş merkezlerimiz var. Spor salonları var. Fitnes salonu; tenis kortu, halı saha, piknik alanları, kent ormanı… Ne yapmak istiyorsan her şey burada var. Denizli’ye 15 dakikada bir araba var.  Çal’da yok yok. Yaşamı burada kolaylaştırdık ve güzelleştirdik. Biz buraya göç eden, yılın 12 ayının 8 ayını burada yaşayan vatandaşlarımızın nüfuslarını da buraya aldırmalarını istiyoruz” dedi.   

ÇAL BELEDİYE BAŞKANI FETHİ AKCAN’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon