BOZKURT

O İLÇE TIBBİ AROMATİK BİTKİ ÜRETİMİNDE ÜS OLACAK

O İLÇE TIBBİ AROMATİK BİTKİ ÜRETİMİNDE ÜS OLACAK
Bozkurt Belediyesi, yoğun bir şekilde tıbbi aromatik bitkiler üretmeye başladı. Eylül sonunda İstanbul’daki tarım çalıştayında stant açacak olan belediye bu işte iddialı. İlçenin tarım proje ve politikalarının detaylarını Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik Denizli Metropol’e anlattı.

ÖZEL HABER
Verimli Hambat Ovası’na kurulu Bozkurt İlçesi’nde belediye; tarım projeleri ile dikkat çekiyor. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, son dönem tarım projeleri ve yatırımları ile ilgili Denizli Metropol’e özel açıklamalarda bulundu.



Başkan Çelik “Yoğun bir şekilde tıbbi aromatik bitkiler üretiyoruz. Bozkurt Belediyesi olarak adaçayı, kekik, lavanta ve biberiyeyi bu yıl diktik. Neden bunları diktik? Çünkü bu bitkiler hem uzun ömürlü, hem de az su istiyor. Su dünyanın problemi. Dünyanın sorunu. İklim krizi yaşıyoruz. Suya az ihtiyaç duyan bitkileri üretmemiz lazım. Çok güzel verim elde ettik. Adaçayında hasat yaptık. 2 tonun üzerinde adaçayımız var. Kadın kooperatifimiz bunu bizden satın aldı ve yoğun bir şekilde paketlemesi sürüyor. Biz istiyoruz ki bu bitkileri sadece kurutup satmayalım. Katma değerini yükseltip satalım. Kooperatifimiz ile birlikte yaptığımız çalışmayla bitki yağı ve suyu çıkarma işi sürüyor. Meyve kurutma çalışmalarımız da devam ediyor. Eylül sonu İstanbul’da tarım çalıştayına katılacağız ve yaptığımız çalışmaları orada hem anlatmak hem de tanıtmak için stant kuracağız. Bozkurt Belediyesi olarak üretmenin hazzını yaşıyoruz. En güzeli ürettiğini paylaşmak. Bozkurt belediyesi ürettiğini vatandaşı ile paylaşan bir belediye”” diye konuştu.

BOZKURT BELEDİYE BAŞKANI BİRSEN ÇELİK’İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon