EĞİTİM

DENİZLİ’DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE KİRALIK EV KAÇ LİRA? HABERİMİZDE

DENİZLİ’DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE KİRALIK EV KAÇ LİRA? HABERİMİZDE
Aralarında Pamukkale Üniversitesi’nin de bulunduğu yüksek öğretim kurumlarında yüz yüze eğitim kararının ardından öğrencilerde kiralık ev telaşı başladı. En çok kampüse yakınlığı ile Kınıklı tercih edilirken, pandemi sonrası kiralık fiyatları uçtu. Denizli’de öğrenciye kiralık ev kaç lira? Haberimizde…

ÖZEL HABER
Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrenciler barınma telaşına girdi. Okullarının bulunduğu şehirlere giden öğrenciler kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Emlakçılar ise genel olarak kiralık daire sıkıntısı olduğunu belirtirken, üniversitelerin açılmasıyla da bu durumun daha da yoğunluk oluşturduğunu söylüyor. Aşılamanın da önemli rakamlara ulaşmasıyla yüz yüze eğitim verilen aranın ardından bu dönem başladı. Emlakçılar, üniversite öğrencilerinin de yüz yüze eğitim alacak olmasının kiralık ev bulmayı daha da zor hale getirdiğini vurguluyor. Öğrenciler okullarının bulunduğu lokasyonlarda kiralık ev bulamazken, bazı öğrenciler ise okula uzak bölgelerden de ev kiralamak durumunda kaldıkları belirtiliyor.



MK Gayrimenkul Sahibi Muhammet Karataş Denizli Metropol’e yaptığı açıklamada genel olarak kiralık daire sıkıntısı yaşadıklarını dile getirirken, yüz yüze eğitimin başlaması ve üniversiteyi kazananlar ile ataması yapılan memurların da barınma telaşına girmesiyle yoğunluğun arttığını belirtti. Karataş, öğrencilerin genel olarak kampüse yakın bölge olan Kınıklı’yı tercih ettiklerini belirtirken, kiralık dairelere 2 bin 500 ila 3 bin lira arasında fiyat biçildiğini, apartlarda ise bu rakamın 1500 ile 2 bin lira arasında değiştiğini söyledi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon