EKONOMİ

DESİAD GENEL SEKRETERİ ORÇUN ALPTEKİN: DENİZLİLİ İŞ İNSANLARI NEYE YATIRIM YAPMALI?

DESİAD GENEL SEKRETERİ ORÇUN ALPTEKİN: DENİZLİLİ İŞ İNSANLARI NEYE YATIRIM YAPMALI?
Denizli Metropol’de “Metropol Meydanı” programı DESİAD Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar, kent ve ülke ekonomisi ile ilgili soruları yanıtladı. Denizli’nin pandemi döneminde artarak devam eden ve rekorlar kıran ihracat artışını değerlendiren DESİAD Genel Sekreteri ve DENKİM Denizli Kimya Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Alptekin, Denizlili iş insanlarının ortaya çıkan olumlu tablonun devamı için neye yatırım yapmaları gerektiğini anlattı.

ÖZEL HABER
Yeni yayın dönemine 1 Eylül 2021 itibariyle start veren Denizli Metropol, yeni döneme yeni programı ile “Merhaba” dedi. “Metropol Meydanı” programı başladı. Çok katılımlı, çok sesli Sinpaş Aquacity Amfi Tiyatro’dan gerçekleşen canlı yayında program konukları DESİAD Yönetim ve İstişare Kurulu Üyeleri oldu. Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği katılımcıları, kent ve ülke ekonomisi ile ilgili son güncel ve gündem konuları Ümit Yakuphan’ın moderatörlüğünde konuştu. Denizli’nin pandemi döneminde artarak devam eden ve rekorlar kıran ihracat artışını değerlendiren DESİAD Genel Sekreteri ve DENKİM Denizli Kimya Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Alptekin, Denizlili iş insanlarının ortaya çıkan olumlu tablonun devamı için neye yatırım yapmaları gerektiğini anlattı.



Alptekin “Dünyanın yaşadığı pandemi sürecinin getirdiği konjonktürde Türkiye’ye Çin’den kayan bir takım pazarlar var. Bunu bir fırsat olarak görmeli ve fasoncu zihniyetten kurtularak, biraz daha markalaşmaya ve biraz daha katma değeri yüksek ürünler üretmeye yönelik adımlar atmamız gerekiyor. Böylece bu büyüme trendi ve olumlu tabloyu daha iyi hale getirebiliriz. Biz yatırım deyince makina ve bina gibi somut elle tutulur, gözle görülür şeyleri kastediyoruz aslında ama insan kaynağına da ciddi yatırım yapmamız gerekiyor. Bu konu gözden kaçırılıyor. Yatırım deyince akla hep somut şeyler geliyor. İnsan kaynağını neden güçlendirmemiz lazım, çünkü bilgi güç demek. Böyle bir trend ve fırsat yakaladık. Ben kendi işimde de benzer bir durum içindeyim. Bunu değerlendirmek için çalışıyoruz. Çin’den, Uzak Doğu’dan bize kayan pazarlarda kalıcı olmak için elimizden geleni yapıyor ve eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

DESİAD GENEL SEKRETERİ VE DENKİM DENİZLİ KİMYA SANAYİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ ORÇUN ALPTEKİN’İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon