POLİTİKA

EFSANE VALİ’DEN AYRI TAM 18 YIL GEÇTİ

EFSANE VALİ’DEN AYRI TAM 18 YIL GEÇTİ
Denizli’de görev yaptığı dönemde, bir Ankara yolculuğu sırasında geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 6 gün yaşam savaşı verip 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybeden efsane vali Recep Yazıcıoğlu, aramızdan ayrılalı tam 18 yıl oldu. Ama unutulmadı… Recep Yazıcıoğlu ölümünün 18. yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıldı.

Recep Yazıcıoğlu’nu Türkiye “Süper Vali” olarak tanıyordu. Halen aynı sıfatla hafızalardaki yerini koruyor. Bundan 16 yıl önce 2 Eylül 2003’te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girdi. 8 Eylül 2003’te de hayatını kaybetti.

Hayatı boyunca ağır işlemesinden şikayet ettiği bürokrasinin çarklarını daha hızlı döndürmenin mücadelesini verdi. Devlet kapısına gelen herkesin işini bir an önce çözmenin derdindeydi. Ve bu uğurda da can verdi. Denizli Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu ile birlikte yine kentin bir sorununu çözmek için Ankara yollarına düşmüştü.

Cesur söylemleri vardı. Genelde eleştirileri de mensubu olduğu devlet sistemine karşıydı. Sivri dilliydi. Ama onun söylemleri vatandaşa hiç batmadı. Aksine halk doğru konuşan bu adamı çok sevdi.
Elim kazada hayatını kaybettiğinde daha 55 yaşında olan Vali Recep Yazıcıoğlu, birçok ilçede  kaymakamlık görevlerini yaptıktan sonra Tokat, Aydın ve Erzincan valiliği yaptı. Yazıcıoğlu, 1999 yılında merkez valiliğine getirildi. 17 yıl önce hayatını kaybeden Recep Yazıcıoğlu’nun son görev yeri Denizli oldu.

Denizli’de görev yaptığı 7 aylık süre zarfında yaptığı çalışmalarla derin izler bıraktı. Evlerde kahvehanelerde Recep Yazıcıoğlu konuşuldu. Hakkında şehir efsaneleri türetilen bir Vali’ydi.  36 yaşında Türkiye’nin en genç Vali’si olmuştu. Erken başladı, aramızdan erken ayrıldı. Merhum Yazıcıoğlu’nu ölümünün 18. Yılında bir kez daha saygıyla anıyoruz…

RECEP YAZICIOĞLU KİMDİR?
2 Haziran 1948’de Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğan Recep Yazıcıoğlu, yükseköğrenimini Ankara Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. 1975 yılında askerliğini Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda asteğmen olarak yaptıktan sonra, 1968 yılında, Aydın Maiyet Memuru olarak göreve başladı. 1971-1984 yılları arasında 7 ayrı ilçede kaymakamlık görevinde bulundu. 1984 yılında Tokat Valiliği’ne atandı. Daha sonra, 14 Ağustos 1989’da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği’ne atandı ve bu görevinden sonra, 26 Eylül 1999’da da Merkez Valiliği’ne getirildi. Evli, üç çocuk ve bir torun sahibi olan Recep Yazıcıoğlu, Son olarak Denizli Valiliği görevinde bulundu. Yazıcıoğlu, 2 Eylül 2003’de Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında trafik kazası geçirdi. Ankara İbni Sina Hastanesi’ne yatırılan Yazıcıoğlu, kazadan iki gün sonra bitkisel hayata girdi. Türk halkının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Vali Recep Yazıcıoğlu, 8 Eylül 2003’de Ankara İbni Sina Hastanesi’nde vefat etti. Cenazesi bir gün sonra, Söke’de defnedildi...
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon