EKONOMİ

O FİRMA GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR ÜRÜNLERİN AYAK İZİNİ TAKİP EDİYOR

O FİRMA GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR ÜRÜNLERİN AYAK İZİNİ TAKİP EDİYOR
Denizli Metropol’de Metropol Meydanı Pamukkale Teknokent programına katılan AKE Çevre Teknolojileri Kurucu Ortağı Haydar Köksal,  firma ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Köksal “Geri dönüştürülebilir ürünlerin biz marketten sonra ki ayak izini takip ediyoruz. Bu ürünleri ekonomiye kazandırıyoruz. Biz ambalaj atığının izini kovalıyoruz” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli Metropol’de Pamukkale Teknokent’ten yapılan yayında Metropol Meydanı programına katılan AKE Çevre Teknolojileri Kurucu Ortağı Haydar Köksal firma ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

HAYDAR KÖKSAL'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Köksal “Biz geri dönüşüm otomatları yapıyoruz. Yapay zeka ve değişik algoritmaları kullanıyoruz. Fikrimizi birçok yere açtık. Kabul edilmedi. Büyük holdinglerde dahil. Daha sonra Pamukkale Teknokent bünyesine geldik. İnceleme patenti aldık. 2014’te kurulumu gerçekleştirdik. 13 faydalı modelimiz mevcut. 2 adet incelemeli patentimiz var. 130’a yakın tasarım tescilimiz var. Sanayide 2 bin 850 metre kare alanda imalatımız var. Ülkemize döviz kazandırıyoruz. Gururla söylüyorum 4 tane İskandinav ülkesi yanında biz yapıyoruz ürünü. Daha uygun ve kaliteli yapıyoruz. Depozito iade sistemi geliyor malum. Çevre Ajansı kuruldu. Geri dönüştürülebilir ürünlerin biz marketten sonraki ayak izini takip ediyoruz. Bu ürünleri ekonomiye kazandırıyoruz. Biz ambalaj atığının izini kovalıyoruz. Uçtan uca bir yazılımımız var. Donanımımız var. 16 kişi istihdam ediyoruz. 2022 yılında bu sayıyı 60 kişiye çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon