EKONOMİ

İHRACATÇI ALDIĞI DESTEĞİ ÜLKESİNE MİSLİYLE GERİ VERİR

İHRACATÇI ALDIĞI DESTEĞİ ÜLKESİNE MİSLİYLE GERİ VERİR
İhracatçılara can suyu olacak yeni destek paketi yolda… İhracatçılara 150 milyar liralık kredi desteği geliyor. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkan Yardımcısı Onur Tuğal, ihracatçıya destek müjdesini Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk ihracatçısının sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyor. TİM ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan 12 maddelik kanun teklifi ile ihracatçıların önemli sorunları çözüm bulacak. Kanun teklifi içinde ihracatçıya yönelik yeni destek paketi de var. İhracatçılara 150 milyar TL'lik kredi desteği müjdesi verildi. Ayrıca KOBİ'ler için de 250 milyon lira ve KOBİ dışı firmalar için 1,5 milyar lira limit öngörülmesi de son derece önemli.

ONUR TUĞAL'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


İhracatçıya destek müjdesini Denizli Metropol’e özel değerlendiren Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkan Yardımcısı Onur Tuğal “Bu destek ihracatçıya can suyu olacaktır. Çünkü ihracatçının ucuz ve kolay finansmana ulaşma konusunda sıkıntıları var. İhracatçıya verilen her destek ülkenin refahına verilen bir destektir. İhracatçı hiç inkar etmez alır ve misli ile ülkesine geri verir. Çünkü sözünü ettiğimiz bir döviz getirisidir. Ülkemizin şimdilerde en çok ihtiyacı olan şey de dövizdir. Bunu da getirecek olan ihracatçıdır. İhracatçı ne kadar desteklense azdır” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon