EKONOMİ

MÜTEAHHİTLERLE BETONCULARI KARŞI KARŞIYA GETİREN KRİZ BİTTİ Mİ?

MÜTEAHHİTLERLE BETONCULARI KARŞI KARŞIYA GETİREN KRİZ BİTTİ Mİ?
Denizli’de Mart ayında beton firmaları ile müteahhitleri karşı karşıya getiren; beton fiyatlarına yapılan zam kararı ve geçmiş bağlantı ve sözleşmelerin iptali ile ortaya çıkan kriz sürüyor mu? DESİAD Başkanı ve aynı zamanda inşaat sektör temsilcisi Mimar İbrahim Şenel, Denizli Metropol’e özel açıkladı. 

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli inşaat sektörü Mart ayında başlayan bir krizi üç aydır konuşuyor. O dönem Denizli’deki beton firmaları inşaat sektör temsilcileri için yeni bir karara imza attı. Beton firmaları aldıkları ortak yeni bir kararla beton fiyatlarına zam yaptı ve geçmiş bağlantı ve sözleşmeleri iptal etti. Beton firmaları ile müteahhitleri karşı karşıya getiren; beton fiyatlarına zam kararı ile ortaya çıkan kriz aradan 3 ay geçmesine rağmen sürüyor mu? Sulh sağlandı mı? DESİAD Başkanı ve aynı zamanda inşaat sektör temsilcisi Mimar İbrahim Şenel, Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

İBRAHİM ŞENEL'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Başkan Şenel “Şu anda çimento fiyatlarındaki artışta ve beton fiyatlarında herhangi bir geri gelme yok. Bizim inşaat sektöründeki ana maddelerden biri olan hazır betondaki yüksek fiyat problemi sürüyor. Hazır beton firmaları bağlantısı olan müteahhitlerle bağlantı rakamları üzerinden bir orta yol bulmak adına bireysel girişimlerle konuyu çözme yoluna gittiler diye biliyorum. Orta yol ise ne bağlantı yapılan rakam ne de hazır beton firmalarının istediği fiyat değil de ortada bir rakamda buluşularak konunun kişi bazında, şirket bazında çözüldüğü bilgisini alıyorum. Ama bu sürdürülebilir bir çözüm değil. Problemin ana kaynağından uzaklaşmamalıyız. Çimento firmaları ile ilgili fahiş fiyat uygulaması söz konusuysa Bakanlığın bu konudaki takibi sürdürmesini bekleriz. Konuyu hem oda ve STK’ların hem de siyasilerin sıcak tutmasını istiyoruz“ diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon