EKONOMİ

SADIK TARIM NASIL ORTAYA ÇIKTI?

SADIK TARIM NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Denizli Metropol’de Metropol Kadınlar programına konuk olan Sadık Tarım Kurucusu Ümran Mersin, Sadık Tarım’ın kuruluş hikayesini anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de Metropol Kadınlar programına konuk olan ve Şule Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Sadık Tarım Kurucusu Ümran Mersin, Sadık Tarım’ın nasıl kurulduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÜMRAN MERSİN'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Mersin “İzmir’e gelip giderken Tosunlar yolundaki arazilerimizi görüyordum. Oktay Bey’e de dedim. Her gelişimizde diyordum. Niye arazilerimizde biz tarım yapmıyoruz diye. ‘Bizim alanımıza girmiyor, yapamayız’ dedi. Ben ‘yapabiliriz’ dedim. Arazilerimiz aslında kiradaydı. Boş duruyordu araziler. ‘Ekibi kurarız yaparız tarım’ dedim. Her şeyin doğalını ve zamanında tüketilmesini istiyordum. Bu fikirle yola çıktım. Bir kış günü tükettiğim ilaçlı olan salatalığı ağzımdan çıkartmıştım. Sonra aklıma koydum. Bu işi doğal toprakta yapmaya karar verdim. Güneş ışığıyla, sera ortamsız. Biz iyi tarım yapıyoruz. Sloganımız var. Kendi yemediğimizi başkalarına yedirmeyiz” diye konuştu.
Serkan Çakal

Serkan Çakal

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon