EKONOMİ

METAL VE EMAYE SEKTÖRÜNDE RESESYON YAŞANIYOR MU?

METAL VE EMAYE SEKTÖRÜNDE RESESYON YAŞANIYOR MU?
Pandemi, Rusya – Ukrayna Savaşı ve akabinde yaşanması muhtemel enerji krizi, tüm dünyada yaşanan enflasyonla birlikte oluşan resesyon, kablo, metal ve emaye sektöründe de yaşanıyor mu? sektör temsilcilerinden Erikoğlu Endüstri Holding’in Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Özer Erikoğlu, Metropol’e özel değerlendirmelerde bulundu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Kablo ve emaye sektörlerinde faaliyet yürüten Erikoğlu Endüstri Holding’in Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Özer Erikoğlu, sektörlerin son durumunu değerlendirirken, Pandemi, Rusya – Ukrayna Savaşı ve akabindeki enerji krizi ve tüm dünyada yaşanan enflasyonla birlikte yaşanan resesyon, kablo, metal ve emaye sektöründe yaşanıyor mu? sorusunu yanıtladı.

ÖZER ERİKOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Erikoğlu “Dünyada yaşanma ihtimali olan bir enerji krizinden dolayı şu anda bir resesyon bekleniyor. Bu enerji krizinin başlıca sebebi tabi ki Rusya – Ukrayna Savaşı. Bizim sektörümüz hammaddesini Rusya ve Kuzey Ülkelerinden alıyor. Bununla beraber bir hammadde krizi de yaşıyoruz. Şimdilerde resesyonla ilgili çok fazla karşılaştığımız bir şey yok. Otomotiv sektörü üretim yapmaya çalışıyor. Oluşacak hammadde krizinden dolayı kendini sağlama almaya çalışıyor. Lojistik krizi ve hammadde teminini sağlayamadığımız için bizim de işlerimiz eskisi gibi hızlı yürümüyor. Tam olarak resesyon demesek de hammadde krizi ile birlikte işlerimizin biraz daha durağanlaştığını hissediyoruz. Savaş bitince herşey bir anda düzelmeyecek. Almanya’da tekrar kömür santrallerinin çalıştırılması düşünülüyor. Yeşil enerji ile birlikte ülkelerin stratejisi değişecek. Kışın Avrupa’nın nasıl bir yol izlediğini göreceğiz. Üretimlerin düşmesi muhtemel gibi gözüküyor” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon