SAĞLIK

“BEN REKTÖRÜM” DEMİYOR, HASTA BAKMAYA DEVAM EDİYOR

“BEN REKTÖRÜM” DEMİYOR, HASTA BAKMAYA DEVAM EDİYOR
Pamukkale Üniversitesi’nde Rektör olarak göreve başlamasından bu yana yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, mesleğine aşık bir Kulak Burun Boğaz Hekimi... Rektör olmasına rağmen, hekimlik mesleğine hala devam eden Rektör Kutluhan,  PAÜ Hastanesi’nde her Salı hasta bakıyor, Çarşamba günleri ise ameliyata giriyor…

ÖZEL RÖPORTAJ
10 Ağustos 2020 tarihinden bu yana Pamukkale Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın aynı zamanda Kulak Burun Boğaz Hekimi olduğunu biliyor muydunuz? Kutluhan, hekimlik mesleğinde tam 33 yılı geride bırakmış durumda… Mesleğine aşık bir hekim olan ve yıllardır yöneticilik ve Rektörlük görevlerinin yanında hekimliği de hiçbir zaman bırakmayan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde her hafta Salı günleri hastalarına bakıyor, Çarşamba günleri ise ameliyatlara giriyor.

KUTLUHAN'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...



Metropol TV, Rektör Kutluhan’ı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Servisi’nde hasta muayene ederken görüntüledi. Metropol TV’ye özel konuşan Kutluhan “Salı günleri öğleden sonraları hastalarıma bakıyorum. 10 ile 20 arasında hastam oluyor. Çarşamba günleri ise öğle saatlerine kadar ameliyatlar yapıyorum. Kulak burun Boğaz Hekimliğinde 33. yılım. Bu mesleği çok seviyorum. Biz cerrahlar elimiz bıçağı unutmasın deriz hep. Özellikle eğitim bizim karakterimiz. Mutlaka bir şeyler anlatmamız gerekir. Staj dönemlerinde stajyer doktorlarımızla birlikte hasta bakma, reçete yazma gibi konuları birlikte yapıyor, ameliyatlara da yine birlikte giriyoruz. Diğer dönemlerde ise asistan ve uzman öğrencilerimizle sürekli birlikteyiz” diye konuştu.

Rektör Kutluhan, 2021 yılında bin 50 hastaya şifa dağıttı. Toplamda 122 ameliyat yaparken, 2022 yılının ilk altı ayında ise 663 hastaya baktı, 52 ameliyatta bulundu…





AHMET KUTLUHAN KİMDİR?
Aslen Denizli Çallı olan Ahmet Kutluhan, 1989 - 1993 yılları arasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Tıpta Uzmanlık eğitimini tamamladı. 2012 yılından bu yana Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'ın ana bilim dalı Kulak, Burun ve Boğaz hastalıkları. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi'ne Rektör olarak atanmıştı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon