MERKEZEFENDİ

MERKEZEFENDİ'NİN BÜTÇESİ MECLİSTE KABUL EDİLDİ: İŞTE O RAKAM

MERKEZEFENDİ'NİN BÜTÇESİ MECLİSTE KABUL EDİLDİ: İŞTE O RAKAM
Merkezefendi Belediye Meclisi'nin ekim ayı toplantısında, belediyenin 2025 Yılı Performans Programı ile 2025 Yılı Bütçe Tasarısı kabul edildi.

Merkezefendi Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısı 2. birleşimi, Belediye Başkanı Şeniz Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ilk birleşimde komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Merkezefendi Belediyesinin 2025 Yılı Bütçe Tasarısı'nın görüşüldüğü toplantıda, 2025 yıl tahmini bütçesi 2 milyar 700 milyon lira olarak kabul edildi. 2025 Yılı Gelir Bütçesinde tahmin edilen gelirlere 100 milyon TL İller Bankasından, 150 milyon TL diğer bankalardan olmak üzere toplam 250 milyon TL borç alımı karşılık gösterilmek suretiyle denklik sağlandı.

Belediye Başkanı Şeniz Doğan, bütçe ile ilgili yaptığı konuşmada "Arkadaşlarımız güzel bir bütçe hazırlamış. Biliyorsunuz ki SGK vergi borçlarından dolayı pek çok belediyenin İller Bankası payları kesiliyor. Bizim SGK vergi borcumuz yok şu anda. Çok büyük sıkıntı sıkıntılı ödenmeyen hak edişimiz yok. Baktığınızda borçlanma var mı var ama makul belediyemizin bütçesine uygun, bu borçlanmaya karşılık geliri olan akılcı bir borçlanma koyduk. Bu tahmini. Borçlanırız borçlanmayız o da ayrı ayrı bir konu. Onu da bir meclise getiririz zaten. Her şeyi bu meclisten geçiriyoruz. Bütçe, tahmini bir bütçe... Temenni ediyoruz ki bu maliyet artışları, bu enflasyon rakamları düşer, biz de çalışma anlamında vaat ettiğimiz projeleri yerine getirme anlamında büyük bir zorluk çekmeyiz ve borçlanmayız. Tabii ki de temennimiz bu. Ama bugüne kadar sürdürülemeyen hiçbir borcumuz yok" ifadelerini kullandı.

Yapılan oylamada, Merkezefendi Belediyesi'nin 2025 Yılı Performans Programı ile 2025 Yılı Bütçe Tasarısı 8 ret oyuna karşılık 26 oyla kabul edildi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon