MERKEZEFENDİ

MERKEZEFENDİ BELEDİYE MECLİSİ’NDE “KATLİAMA DUR DE” EYLEMİ

MERKEZEFENDİ BELEDİYE MECLİSİ’NDE “KATLİAMA DUR DE” EYLEMİ
CHP Genel Merkezin ardından Merkezefendi Belediye Meclisi’nde de “Katliama dur de” eylemi gerçekleştirildi. Meclis üyeleri ellerinde üzerinde “Katliama dur de” yazar eldivenleri giyerek Meclisten geçen “Sokak Hayvanları Düzenlemesi”ni protesto etti. Eylemi mecliste başlatan CHP Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Gülşen Yarımca, neden böyle bir eylem yaptıklarını Metropol’e anlattı.

Merkezefendi Belediye Meclisinin ağustos ayı toplantısı, Belediye Başkanı Şeniz Doğan başkanlığında gerçekleştirilirken, toplantının gündem maddeleri arasında yer alan Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasındaki sokak hayvanlarına yönelik mama üretiminin görüşülmesi sırasında, meclis üyeleri sokak hayvanlarına yönelik düzenlemelerin yapıldığı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la ilgili tepkilerini gösterdiler.

Başkan Şeniz Doğan'dan Denizli Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokole ilişkin gündem maddesinin görüşmesi sırasında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Gülşen Yarımca, her canlıya dokunan sosyal belediyecilik anlayışından dolayı Başkan Şeniz Doğan’a teşekkür ederek, sokak hayvanlarının Merkezefendi Belediye meclis gündeminde olmasa da ülkenin ve toplumun gündeminde olan bir konu olduğunu ifade etti. Yarımca, "Hepimizin bildiği üzere ülke olarak daha pek çok öncelik olması gereken konu varken Hayvanları Koruma Kanununda yapılan değişiklikle ‘Yaradan’ın sessiz ve çaresiz kullarının her mecrada sesi olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yarımca “Eğer insanlık tarihinin bunca zamandır fark edemeyip bilemediği fakat bu dönemdeki siyasilerin keşfettiği bir sorun var ise ortada gerçekten sokak hayvanlarıyla ilgili, bunun için de öncelikle yapılacak olan barınakları arttırma aşılama kısırlaştırma ve sahiplendirmeye yönelik çözüm yolları ile bu katliam yasasının önüne geçebilmek için mücadele ediyoruz. Kötülüğe karşı aktif ama şiddetsiz direnişin öncüsü Gandi’nin şu sözlerini hatırlatmak isterim; “Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimleri ile değerlendirilir”  Bu Dünya hepimizin yaşam alanı ve birlikte paylaştığımız canlılara göstermemiz gereken tek şey sevgi. Üstelik bu onlara sunduğumuz bir lütuf değil doğanın evrenin ve insanlığın doğal dengesinin gerektirdiğidir. Bugün bu normale doğru farkındalığın bir nebze yükselmesi, hayvanların var olan haklarının anlam kazanması, kavranması ve özümsenmesi dileğiyle Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, grup başkan vekillerimiz grup yönetimimiz, tüm vekillerimiz ve örgütümüze buradan destek vermemizi istiyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisindeki farkındalık hareketine sizleri de davet ediyorum. En kısa sürede Anayasa Mahkemesi yoluyla bu kanunun yürütmeden kaldırılmasını temenni ediyor, mücadele eden başta genel başkanımız özgür özele ve herkese bizlerin ve yine sessiz dostlarımızın adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yarımca, meclis üyelerine üzerinde kırmızı mürekkeple yazılmış "Katliama Dur De!" yazılı eldiven dağıttı. Meclis üyeleri, eldivenleri giyerek gündem maddelerini oylamaya geçti.

Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle sokak hayvanlarına yönelik Merkezefendi Belediyesi'nin üretimini yapacağı en az 26 protein değerine sahip mamanın kg fiyatının 32 lira olması, bu fiyatın yıl içerisinde gelişebilecek koşullara göre yeniden ele alınmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu kararı, Merkezefendi Belediye Meclisince yapılan oylamada kabul edildi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon