EKONOMİ

MERKEZ BANKASI NEDEN FAİZ DEĞİŞTİRMEDİ?

MERKEZ BANKASI NEDEN FAİZ DEĞİŞTİRMEDİ?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni yılın ilk faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu, politika faizini değiştirmedi ve yüzde 14’te sabit tuttu… Kararı Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu, Denizli Metropol canlı yayınında değerlendirdi…

ÖZEL HABER
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu saat 14.00’te yeni faiz kararını duyurdu. Karar, ekonomistlerin yorum ve beklentilerinde söylediği gibi gerçekleşti ve faizler değiştirilmedi ve yüzde 14 düzeyinde sabit bırakıldı. Merkez Bankası, son yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 15'ten yüzde 14 seviyesine indirmişti.

OKAN KONYALIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Kararı Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu, Denizli Metropol’e değerlendirdi… Konyalıoğlu kararla değişen bir şey olmayacağını savunarak “Karar beklentiyi karşıladı aslında. Beklenti bu şekildeydi. Belki beklenti sözü yanlış olabilir. Reel faiz yapısı ile açıklanan faiz yapısı birbirinden çok farklı. Piyasa gerçeklerinin dışında ama genel ekonomik yapının ise beklediği bir orandı. Değişin bir şey olmadığını düşünüyorum. Piyasa bunu nasıl karşılar? Yansımaları ne olur? Bizler üretimin bireyleri olarak gerçekle muhatap olduğumuz kısma bakıyoruz. Açıklanan rakamlar bizim muhatap olduğumuz rakamlar değil zaten. Her gün finansman enstrümanların merkezde olduğu, konuşulduğu ortamlar, endüstriyel ve üretimin arka planda kaldığı bir süreç yaşanıyor ülkemizde ne yazık ki. Alınan bu rakam bir şeyi etkilemez. Esas problemimiz her gün uğraştığımız döviz dalgalanmaları, finansa erişim, fonlara erişim zorluğu. Bugünkü alınan karar sadece merak giderdi. Ekonomiye pozitif ya da negatif bir katkı sağlamayacaktır”  diye konuştu.
 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon