EKONOMİ

MERCAN KİMYA’DAN ROMANYA’DA GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMI

MERCAN KİMYA’DAN ROMANYA’DA GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMI
Denizli Merkezli Borsa İstanbul firmalarından Mercan Kimya Romanya’daki ortağı Rowax Global SRL ile birlikte 5 MG (Megawat) kapasiteli 2 Güneş Enerjisi yatırımına girişiyor.

Mercan Kimya’nın yatırım duyurusu ise şöyle;“Yönetim Kurulumuz Şirketimizin Romanya'daki mukim bağlı ortaklığımız Rowax Global SRL'nin Romanya'da kendi mülkiyetinde bulunan biri 20 dönüm diğeri 38 dönüm olan 2 arazisine toplam 5 MW kapasiteli 2 Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı yapılması  kararı aldığı kamuoyuna duyurulmuştu.



Mercan Kimya’dan yapılan “Güneş Enerjisi Santrali Yatırımı Hakkında” konulu Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasında iki enerji santrali için iki şirket kurulduğu bildirildi. “Rowax Global SRL'nin yukarıda bahsedilen iki adet enerji yatırımını gerçekleştirmesi amacı ile yüzde 100  Rowax Global SRL'nin sahipliğinde; Rowax Energy Beta SRL ve Rowax Energy Alfa SRL şirketleri kurulmuştur. Yatırım süreçleri ilerledikçe yatırımcılarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon