EKONOMİ

KARAR PİYASALARIN TEPKİSİNİ ÖLÇMEK İÇİN ALINMIŞ OLABİLİR

KARAR PİYASALARIN TEPKİSİNİ ÖLÇMEK İÇİN ALINMIŞ OLABİLİR
Ağustos ayı toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, sürpriz bir kararla politika faizi 1 puan indirdi. Kararla politika faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e indi. Kararı Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Metropol TV’ye özel değerlendirdi. Memişoğlu “Kararla ilgili şaşırdığımı söyleyemem… Çünkü son bir aydır dövizde yatay bir seyir var. Orada bir ufak bir hamle yaparak, tepkiyi ölçmek istemişlerdir diye düşünüyorum” diye konuştu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, sürpriz bir kararla politika faizi 1 puan indirdi. Kararla politika faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e indi. Ekonomistler bu ay da faizde değişikliğe gidilmesini beklemiyordu. Merkez Bankası Eylül 2021'de faiz indirimlerine başlamış, politika faizi 4 ayda 500 puan düşürülerek yüzde 19'dan yüzde 14'e çekilmişti.

HÜSEYİN MEMİŞOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Kararı Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu Metropol TV’ye özel değerlendirdi. Memişoğlu “Beklenen bir karar değildi. Merkez Bankası 1 puan indirerek oluşacak tepkiyi merak etti sanırım, o yüzden böyle bir karar aldı. Dünyada geçerli ekonomi kurallarına göre faiz indirmek yerine faizin arttırılması lazım. Şu anki ekonomi yönetimimiz farklı bir yol izliyor. İnşallah bu yol bizi selamete götürür. Ben bu kararla ilgili şaşırdığımı söyleyemem… Çünkü son bir aydır dövizde yatay bir seyir var. Orada bir ufak bir hamle yaparak, tepkiyi ölçmek istemişlerdir diye düşünüyorum” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon