EKONOMİ

İŞTE DENİZLİ’DE EN FAZLA İHRACAT ARTIŞI GÖSTEREN SEKTÖR

İŞTE DENİZLİ’DE EN FAZLA İHRACAT ARTIŞI GÖSTEREN SEKTÖR
Denizli’nin DENİB üzerinden yaptığı Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. Geçen yılın Mart ayı ile bu yılki Mart ayının sektörlere göre artışları izlendiğinde en fazla artışın elektrik-elektronik sektörü olduğu dikkat çekti.

Denizli Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu yaptığı değerlendirmede “Türkiye, Denizli ve DENİB ihracatında yeni rekorlara imza atıldı. Mart ayında ülkemiz ihracatı yüzde 19,8 artışla 22,7 milyar dolar ile rekor kırarken, TİM tarafından kaydedilen Denizli ihracatı yüzde 43 yükselişle 498 milyon dolara ulaştı. Böylelikle ilimiz ihracatı da hem yeni bir rekor kırdı hem de ilk kez 500 milyon dolar sınırına yaklaşmış oldu. Aynı zamanda, Denizli mart ayında ülkemizin en çok ihracat yapan 7. şehri oldu” dedi.

Mart ayında geçen yılın Mart ayına göre lokomotif sektörlerdeki çift haneli artışlar dikkat çekici seviyedeydi. Mart ayında tekstil-konfeksiyon sektörü ihracatı yüzde 29,8 artışla 169 milyon dolar olurken; elektrik-elektronik sektörü ihracatı yüzde 38,7 artışla 81 milyon dolar, demir-demir dışı metaller sektörü ihracatı yüzde 9,9 artışla 62,6 milyon dolar, madencilik sektörü ihracatı ise yüzde 10,4 yükselişle 26,7 milyon dolar olarak gerçekleşti.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon