EKONOMİ

INOGARDEN INOVASYON MERKEZİ’NİN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

INOGARDEN INOVASYON MERKEZİ’NİN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Paydaşları Inogar, IDEMA ve İhtiyaç Haritası’nın olduğu Inogarden Inovasyon Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Genç girişimcilere destek sağlayan merkezde girişimcileri iş hayatına hazırlamak hedefleniyor.

Paydaşları Inogar, Idema ve İhtiyaç Haritası’nın olduğu Inogarden Inovasyon Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.


Lansman törenine IDEMA Kurucu Ortağı Mert Fırat, Inogar Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Itır Erhat, Kurucu Ortak Dr. Ali Ercan Özgür, Genel Koordinatör Gülşah Koşararslan, Akademisyen Dr. Gülgönül Bozoğlu, İPED Kurucusu Rahim Aladağ, Antalya B.B. Dış İlişkiler Daire Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç, IDEMA Genel Müdürü Ahmet Batat, Akademisyen Doç. Dr. Burak Karabey, Türkiye Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şeyhmus Yılmaz, İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı- Pamukkale Kent Konseyi Başkanı Ayhan Soyfidan, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından lansmanda Inogar’dan Inogarden’a, Sosyal Girişim ve Kalkınma ve Kalkınmanın Matematiği adlı konuşmacılar tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Lansmanda Metropol TV’ye açıklamalarda bulunan Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı- Pamukkale Kent Konseyi Başkanı Ayhan Soyfidan; “Biz paydas olarak buradayız. 20 yıllık bir çaba. Mücadelenin içindeydik. Projelerin hayata geçmesi için buradayız. Projelere inanıyoruz. İhtiyaç haritası, inogar ve İnogarden'e teşekkür ediyorum. Yerelde bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Güçlü bir ekibimiz var” ifadelerini kullandı.

İhtiyaç Haritası Hakkında

İhtiyaç Haritası ihtiyaç sahiplerini, destek olmak isteyen birey, kurum ve kuruluşlarla buluşturan sosyal bir kooperatiftir. İhtiyaç Haritası, Sosyal Kooperatif statüsünde kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak 2015 yılında kurulmuştur. 2015 yılından bugüne İhtiyaç Haritası platformunu 110 bini aşkın üye, 350’den fazla STÖ, 70’den fazla özel sektör kuruluşu, yüzlerce kamu kuruluşu temsilcisi kullandı. Platform aracılığıyla 9.88 milyondan fazla ihtiyaç kalemi karşılanırken yaklaşık 490 milyon liraya eş değer bir paylaşım ekonomisi yaratılarak sosyal etkisi yüksek bir fark yaratıldı.

Inogar Hakkında

Inogar Kooperatifi, tüm hayatların eşit değere sahip olduğu inancıyla eşitsizliği azaltmak için çalışmaktadır. Inogar Kooperatifi’nin misyonu yaşam boyu öğrenmeye ilham vermek, bilgiyi ilerletmek, dezavantajlı grupları, yaşamları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarına yardımcı olarak güçlendirmektir. Inogar Kooperatifi’nin amacı, sosyal değişim ve ekonomik bağımsızlık için kaynakları organize etmektir.

IDEMA Hakkında

IDEMA 2001 yılından beri Türkiye’de ve dünyanın çeşitli noktalarında sosyo-ekonomik kalkınma alanında projeler geliştiren, uygulayan ve yeni fikirleri hayata geçiren, sosyal girişimci üç ortak tarafından kurulmuş özel bir girişimdir. IDEMA, ortakların yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeyde önemli projeler yönetmiş, alanında uzman, geniş bir danışman ekibi ile çözümlerini geliştirmektedir.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon