EKONOMİ

DSO’DA REKABETÇİ DIŞ TİCARET İSTİHBARAT EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

DSO’DA REKABETÇİ DIŞ TİCARET İSTİHBARAT EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
Denizli Sanayi Odası, ihracat yapan firmaların rekabet gücünü artırmak ve uluslararası pazarlarda daha başarılı olmalarını sağlamak amacıyla, ‘Rekabetçi Dış Ticaret İstihbarat start vermişti.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)’nın “İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı” kapsamında, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle finanse edilen TREESP1.3.FoW/P-03/329 sözleşme numaralı "DSO E-ihracat & İhracat İstihbarat Akademi" adlı proje kapsamında; birinci ve ikinci grup eğitimleri geçtiğimiz hafta tamamlanırken, bu hafta üçüncü ve dördüncü grubun eğitimlerine başlandı.

DSO Sanayi ve Raporlama Müdürü Erhan Aslan ile DSO İhracat İşlemleri ve Teşvikleri Uzmanı Aslı Öztürk tarafından verilen eğitimlerde; katılımcılara dış ticaret ve rekabet istihbaratı, ticari bilgi ve istihbarat, hedef pazar araştırması, hedef pazar matrisi hazırlanması konuları aktarılıyor.

İhracatın temel riskleri, ihracat pazarlaması, rekabet istihbaratı ve veri analitiği gibi konularda katılımcılar bilgilendiriliyor. Ayrıca, yeni nesil dış ticaret istihbaratı, dijital teknolojiler ve veri analitiği kullanarak uluslararası ticaretle ilgili stratejik bilgilerin toplanması, analizi ve değerlendirilmesi süreçleri de ele alınıyor.

Eğitim programına katılan firmalar; ihracat stratejilerini güçlendirecek ve uluslararası pazarlarda başarılarını artıracak. 29 Temmuz’da başlayan eğitimler, 23 Ağustos itibariyle sona erecek.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon