EKONOMİ

DENİZLİ SANAYİ ODASI’NDAN AYDIN’A SEKTÖREL GEZİ

DENİZLİ SANAYİ ODASI’NDAN AYDIN’A SEKTÖREL GEZİ
DSO ve MAKSİAD iş birliği ile DSO 17. Meslek Komitesi öncülüğünde düzenlenen “Aydın Sektörel Gezisi” kapsamında, Haus ve Polat Group firmalarına ziyaret gerçekleştirildi.

AYSO Meclis Başkanı ve Haus firması Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Gözlüklü, DSO Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu ve beraberindeki heyete, üretim alanları, üretim teknikleri ve ana sektörler hakkında bilgi verdi.



70 yılı aşkın süredir santrifüj ekipmanları üretimi yaptıklarını ve 750’den fazla çalışan ile 132.000 m2 üretim alanında hizmet verdiklerini belirten Gözlüklü, bu tür ziyaretlerin bölgesel iş birliklerini güçlendirme ve sanayi sektörünün gelişimine katkı sağlama adına önemli olduğu vurgulayarak, gelecekteki benzer etkinliklerle iş birliğini sürdürme niyetinde olduklarını ifade etti.



Bu verimli ziyaretin ardından heyet, Polat Group’a geçerek üretim alanlarını yerinde inceledi. Polat Group Onursal Başkanı İbrahim Polat ve Volkan Polat, DSO, MAKSİAD ve Genç MAKSİAD Üyelerinden oluşan heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, 4,5 m2'lik bir atölyede başlayan yolculuğu anlattılar. Firmanın Genel Müdürü Mutlu Şahan ise, üretim alanlarına dair bilgi verdi, firmayı anlatan detaylı bir sunum yaptı.



Heyet firmanın 3 farklı üretim alanında incelemelerde bulunarak, iyi uygulamalar hakkında bilgi edindi. Makine, redüktör, tarım zeytinyağı ve kimya alanlarında faaliyet gösteren firma, 9’u yurt içi, 4’ü yurt dışı olmak üzere 13 grup markasına sahip. Bin 200 çalışanı bulunan firmada, “Biz Kadınların Birleştirici Gücüne İnanıyoruz” sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında kaynak operatörlüğü eğitimi alan 8 kadın istihdama kazandırıldı.



HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon