EKONOMİ

DSO AB PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ YOĞUN KATILIMLA TAMAMLANDI

DSO AB PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ YOĞUN KATILIMLA TAMAMLANDI
Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, TÜBİTAK ve Denizli Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen AB Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Dr. Arda Deniz Aksular’ın anlatımlarıyla DSO’da gerçekleştirildi.

İki gün boyunca devam eden eğitimler, DSO Genel Sekreteri Dr. Sezgi Akbaş’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Akbaş, “İki gün olarak planladığımız ve paylaştığımız bilgilerle dolu dolu geçireceğimiz bu eğitimimizi, önemli bir fırsat olarak görüyorum. Hepimiz için yeni projelere kapı açacak güzel bir deneyim olacağına inandığım bu eğitimimizin paydaşları olan Dışişleri Bakanlığı, AB Başkanlığı yetkililerine ve AB İşleri Uzmanı Dr. Arda Deniz Aksular’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Katılımcılar, kapsamlı bir içerikle hazırlanan eğitim programıyla, Avrupa Birliği Proje Yönetiminin tüm aşamalarını detaylı bir şekilde öğrenme fırsatı buldu. Projenin başlangıcından bitimine kadar geçen tüm süreçleri adım adım öğrenen katılımcılar, proje döngüsünün her aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgilendi.

Farklı proje yönetim yaklaşımlarını karşılaştırarak, projelerine en uygun olanı seçebilme farkındalığını yakalayan katılımcılarımız, AB'nin sunduğu çeşitli fonları ve bu fonlara nasıl başvurulacağını öğrendiler. Ayrıca, proje fikrini ve paydaşları belirleme, kapsamını tanımlama gibi konularda bilgi edindiler. Proje için gerekli kaynakları (bütçe, zaman, insan gücü) planlama ve yönetim becerileri kazandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon