EKONOMİ

DETGİS BAŞKANI BAŞKAYA, İHRACATIN DAHA DA ARTMASI İÇİN FORMÜLÜ AÇIKLADI

DETGİS BAŞKANI BAŞKAYA, İHRACATIN DAHA DA ARTMASI İÇİN FORMÜLÜ AÇIKLADI
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mukaddes Başkaya, Denizli Metropol canlı yayınında Denizli ihracatının daha da artması ve rekorlara devam etmesi için gerekli formülü açıkladı.

ÖZEL HABER
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukaddes Başkaya, Denizli Metropol’ün gündem yaratan programı Metropol Gündemi’nin Sinpaş Aquacity Denizli’den gerçekleştirilen canlı yayınına katıldı.

Başkaya programda Denizli’nin giderek artan ve rekorlar kıran ihracatını değerlendirirken, Denizli ihracatının daha da artması ve rekorlara devam etmesi için gerekli formülü açıkladı. Başkaya “Denizli ihracatı güzel gidiyor. Çok ciddi artışlar var. Biz ihracatta Denizli olarak 4 milyar Doların üzerinde bir rakamla yılı kapatırız. Ancak bizim şuna dikkat etmeliyiz. Biz 5 milyar, 6 milyar Dolarda yaparız. Yapabilmemiz için katma değerli ürün üretmek ve ihraç etmek zorundayız. Ayrıca sektörlerimizi de çeşitlendirmemiz lazım. Mesela tekstilde ihracatımız artıyor ama kar marjlarımız o kadar düşük ki. Biz markalaşmak zorundayız. Teknik tekstile dönmek zorundayız. Bilimle sektörleri bir araya getirip, ona yatırım yapmamız lazım. İnanın bunları yaparsak, değil 4 milyar Dolar, Denizli 5’te yapar 6’da” diye konuştu.

DETGİS BAŞKANI BAŞKAYA’NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon