EKONOMİ

DENİZLİLİ CAM DEVİ İLK İHRACATINI NE ZAMAN YAPTI?

DENİZLİLİ CAM DEVİ İLK İHRACATINI NE ZAMAN YAPTI?
Denizli Metropol’de Arif Zor ile “Nasıl Başardım?” programına katılan Uğurlu Oto Cam Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Duman, bakkal dükkanından cam imparatorluğuna uzanan süreçte, bir ülke ile başlayıp şimdilerde 33 ülke ile devam eden ihracat yolculuğunun hikayesini Denizli Metropol’e özel anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de yayınlanan Arif Zor ile “Nasıl Başardım?” programına katılan Uğurlu Oto Cam Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Duman, kendisiyle ilgili bilinmeyenleri ve başarı hikayesini anlattı. Denizli Metropol Kurucusu Arif Zor’un hazırlayıp sunduğu çekimlerini ise Denizli Metropol Prodüksiyon’un yaptığı “Nasıl Başardım?” programında bir bakkal dükkanı ile başlayan ticari hayatında şimdilerde ülke genelinde 7 büyük depo ile hizmet verdiklerini anlatan Duman, Arif Zor’un “İhracat yapıyor musunuz? İlk ihracatınızı ne zaman yaptınız?” sorusuna dikkat çekici bir yanıt verdi.



Duman “Üretime girdiğimiz dönem araç sayısı fazlalaştı. Oto camı üretimi yetmiyordu. Dışarıdan ithal ediliyordu. Araç çeşidi artınca iyice yetişemez olduk işlere. 5-10 yıl geçtikten sonra Azerbaycan’dan müşteriler geldi. Otobüsle geldiler. Otobüsün koltuklarını sökmüşler. 15 gün beklediler. Camları ürettik. Sonra otobüse yükleyip götürüyorlardı. Oralarda da ekonomi gelişmişti o zamanlar. Bizim iş orada tuttu. Kendimizde perakendeden, işin mutfağından geldiğimiz için müşterilerimizi üzmüyorduk. Çünkü işi biliyoruz. Sonra bizim ihracatımız artmaya başladı. Camımız piyasada kabul gördü. Saraybosna, Almanya gibi yerlere ihracat yapmaya başladık. Bugüne dönersek, 33 ülkeye ihracat yapıyoruz. 45 bayiye cam veriyoruz. Dünya çapında isim yaptık. 20 -25 yıldır ihracat anlamında çalıştığımız müşterilerimiz var. Şimdi yüzde 33 ihracat yapıyoruz. Amacımız yatırımlarla bunu yüzde 45’e çıkartmak” dedi.

İRFAN DUMAN’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon