EKONOMİ

DENİZLİ TEKSTİLİNİN ARTIK KABUK DEĞİŞTİRMESİ GEREKİYOR

DENİZLİ TEKSTİLİNİN ARTIK KABUK DEĞİŞTİRMESİ GEREKİYOR
Duayen İş İnsanı BASİAD Üyesi Mustafa Kaynak, DTO’nun Denizli’de uyguladığı Teknik Tekstile Dönüşüm AB Projesi ile ilgili görüş bildirirken, Denizli Tekstilinin artık kabuk değiştirme zamanının geldiğini Metropol Meydanı programında anlattı.

ÖZEL HABER
Metropol Meydanı, dördüncü bölümün konukları Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu ve BASİAD Önceki Dönem Başkanları oldu. TED Denizli Koleji’nden canlı yayınlanan programa BASİAD Başkanı Şeref Arpacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Çoban, Ayşegül Çivi, Sibel Tahtalı ve Murat Çoban, BASİAD önceki Dönem Başkanlarından Hüseyin Memişoğlu, Selim Kasapoğlu, İsmail Yılmaz, BASİAD Üyeleri Cemal Gürsel Özdemir, Mustafa Kaynak katıldı.



BASİAD Başkanı Şeref Arpacı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve BASİAD önceki Dönem Başkanları, yakın zamanda gerçekleştirilen TEDx Denizli etkinliği, Babadağ’la ilgili projeleri anlattı. BASİAD çalışmaları, ihracat,  markalaşma ve yeni projeler ile son ekonomi gündemi konuşuldu. Duayen İş İnsanı BASİAD Üyesi Mustafa Kaynak, DTO’nun Denizli’de uyguladığı Teknik Tekstile Dönüşüm AB Projesi ile ilgili görüş bildirirken, Denizli Tekstilinin artık kabuk değiştirme zamanının geldiğini Metropol Meydanı programında anlattı.



Kaynak “Denizli’nin artık kabuk değiştirme vakti geldi. Denizli dünyanın fasoncusu olan bir kent. Bunu çok iyi yapıyoruz. Dünyada en iyi biz yapıyoruz. Hem adet hem kalite bazında. Dünyada ev tekstilinde tekiz. Dünyanın herhangi ülkesindeki bir kişi ev tekstili ile ilgili bir ihtiyacını almak için Denizli’ye geldiğinde adet limiti olmaksızın çözebilir. Bu mümkün. Böyle bir ünümüz var dünyada. Bu ünümüzü umarım firmalar kendi menfaatini daha çok kollayacak şekilde kullanmaya başlarlar. Daha kazançlı, daha katma değerli ürünlerle tabi ki. Marka olmak kolay değil. Teknik tekstili ise Denizli’nin kabuk değiştirirken kullanması gerekiyor. Burada önemli olan teknik tekstilde kullanılan hammaddenin bulunabilmesi, bu hammaddenin Denizli’deki makinalarda kullanılabilir hale getirilebilmesi konuları var. Bunlar çözülmeli. Dönüşebilirsek Denizli o zaman düdüğü çalar. Ama ben o kadar kolay olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

BASİAD ÜYESİ MUSTAFA KAYNAK’IN ÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon