EĞİTİM

DENİZLİ İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ HAK EDİYOR

DENİZLİ İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ HAK EDİYOR
Denizli Metropol’de yeni yayın döneminin önemli programlarından Metropol Meydanı; ikinci bölümünde Pamukkale Üniversitesi Kurmaylarını ağırladı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları ve 17 fakültenin Dekanının katıldığı programda Rektör Kutluhan, Denizli’nin ikinci üniversiteyi hak ettiğini söyledi. Kutluhan, yapılması düşünülen yeni teknik üniversitenin yeri ile ilgili de açıklamada bulundu.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de, Metropol Meydanı programının ikinci bölümü PAÜ yerleşkesi içinde bulunan Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nden canlı yayınla gerçekleştirildi… Canlı yayında “Metropol Meydanı” programının konukları Pamukkale Üniversitesi Kurmayları oldu… PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları ve 17 Fakültenin Dekanının katıldığı programda katılımcılar Ümit Yakuphan’ın moderatörlüğünde konuştu. Rektör Kutluhan, Rektör Yardımcıları ve 17 Fakülte Dekanının tek tek söz aldığı programda PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, çok önemli açıklamaların altına imza attı. Kutluhan Denizli’nin ikinci üniversiteyi hak ettiğini söylerken, yapılması düşünülen yeni teknik üniversitenin yeri ile ilgili de açıklamada bulundu.



Kutluhan “Denizli ikinci bir üniversiteyi hak ediyor. Bu özel değil, devlet üniversitesi olmalı. Devlet üniversitesi olarak konuştuğumuz konunun en ağırlıklı ana alanı teknik bilimlerdir. Denizli’ye teknik üniversite çok yakışır. Bunun yeri neresi olmalı. Çardak’tan Denizli’ye kadar Organize Sanayi Bölgesi alanı ilan edildi. Havaalanı var. Yapımına başlanan otoyol var. Bunun yeri bu alan üzerinde olmalı. Denizli OSB’de ilk adımı atacağız. Teknik Bilimler Fakültesi’ni oraya kuracağız. Honaz’ı buranın lojistik desteği gibi düşünebiliriz. Bu konuyla ilgili görüşmeler sürüyor. Denizli’de her şeyin oy birliği ile olması gerektiğine inanıyorum. Buradan bir teknik üniversite doğabilir. Bunun da alt yapısının Denizli OSB içinde olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KUTLUHAN’IN METROPOL MEYDANI’NDAKİ AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon