EKONOMİ

DENİZLİ SANAYİSİNİN EN BÜYÜK SORUNU VE ÇÖZÜMÜNÜ ANLATTI

DENİZLİ SANAYİSİNİN EN BÜYÜK SORUNU VE ÇÖZÜMÜNÜ ANLATTI
Tan Tekstil’in Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Tan, Metropol’e özel değerlendirmelerde bulunarak, Denizli sanayisinin en önemli sorunu ve çözüm yollarını anlattı.  

ÖZEL HABER
Tan Tekstil’in Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Tan, Metropol TV ve Denizli Metropol’e özel değerlendirmelerde bulunarak, Denizli sanayisinin en önemli sorununu aktardı…  

MEHMET ALİ TAN'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Tan “Denizli sanayisinin en büyük sorunu kredi genişlemesi ile büyüyor olması. Özellikle 2017 yılından bu yana dağıtılan KGF kredileri hızlı bir şekilde arttı. Denizli sanayisi kredi ile genişliyor ve faiz yükünün altında kalıyor… Bence girdi maliyetlerinden dolayı Denizli tekstilcisinin kredi ve faizinden kurtulması gerekiyor. Hammaddeye ulaşmak, yüklü ve peşin hammadde alımı, bunları yapabilmesi için kredi ve faizinin az olması gerekiyor. Bankalara daha çok kredi verilmesi ile ilgili baskı yapılıyor. Politika faizi ine kadar düşerse düşsün kredi ile almak ve kredi ile iş yapmak hiçbir zaman çözüm değil, suni bir algı. Denizli tekstilinin katma değerli işler yaparak, kar marjını yükseltmesi ve farklı sektörlere yatırım yapması gerekiyor. Tekstilin kurtuluşu daha katma değerli işlerin yapılmasından geçiyor” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon