EKONOMİ

DENİZLİ OSB TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İLE İLGİLİ GELİNEN SON NOKTA NE?

DENİZLİ OSB TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İLE İLGİLİ GELİNEN SON NOKTA NE?
Denizli’ye kazandırmayı planladıkları teknik üniversite için kesintisiz çalışmalar sürdüren ve bir dizi temaslarda bulunarak görüşmeler yapan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz; Metropol Gündemi programında Denizli OSB Teknik Üniversitesi ile ilgili gelinen son noktayı açıkladı…

ÖZEL HABER
Denizli’de ikinci bir üniversite kurmak için kolları sıvayan Denizli Organize Sanayi Bölgesi, teknik üniversite için öncelikle Hazine arazileri üzerinde üniversite alanı olarak belirlenen 75 dönümlük bir arazi DOSAV Vakfı tarafından tahsis edildi. Süreç içinde ise ülke içinde OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alim Arlı başta olmak üzere birçok önemli isimle istişareler yapıldı. Son olarak Almanya’nın Berlin Kenti’nde Berlin Teknik Üniversitesi’nde incelemelerde bulunarak, üniversite yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunuldu.

NECİP FİLİZ'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Denizli’ye kazandırmayı planladıkları teknik üniversite için kesintisiz çalışmalar sürdüren ve bir dizi temaslarda bulunarak görüşmeler yapan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz; Metropol Gündemi programında Denizli OSB Teknik Üniversitesi ile ilgili gelinen son noktayı açıkladı… Filiz “Denizli OSB Teknik Üniversitesi ile ilgili gelinen son nokta şu. Geçtiğimiz Cumartesi günü bir final toplantısı yaptık Ankara ile zoom üzerinden. Bu final toplantısına OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü, raporu hazırlayan akademisyenler, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar katıldı. 300 sayfalık raporu Cumartesi günü bitirip yönetici özeti dediğimiz raporun final bölümünü böylece tamamlamış olduk. Artık YÖK’e başvurma aşamasına geldik. YÖK’e gidip ilk ön onayını alacağız. Çok heyecanlıyız. Denizli Organize Sanayi Bölgesi olarak üniversite hayalimizin sanayicilerimiz ve tüm yerel sivil toplum kuruluşları ile iş adamlarımız tarafından desteklenmesiyle daha da mutlu oluyoruz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon