EKONOMİ

DENİZLİ’NİN İHRACATINI DAHA DA ARTTIRMASININ FORMÜLÜNÜ AÇIKLADI

DENİZLİ’NİN İHRACATINI DAHA DA ARTTIRMASININ FORMÜLÜNÜ AÇIKLADI
Denizli ihracat rakamları açıklandı. Denizli hem 2020 genel yıl ihracatı hem de Aralık ayı ihracat rakamları anlamında 9. Sırada. Kent ihracatı ayrıca 2020 yılını bir önceki yılın üzerinde kapattı. Kısa adı DETGİS olan Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukaddes Başkaya, bu büyük başarıyı Denizli Metropol’e özel canlı yayında değerlendirdi.

ÖZEL HABER
2020 yılında Denizli ihracatı, 3 milyar 191 milyon Amerikan Doları’nı aştı. Böylelikle, Denizli 2019 yılındaki ihracat değeri olan 3 milyar 183 milyon Amerikan Doları’nı geride bırakmış oldu ve ihracatını bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,25 artırmayı başardı. Denizli Aralık’ta 331 Milyon dolarla en çok ihracat yapan 9. İl konumunda… Denizli aynı zamanda 3 milyar 191 milyon dolarla 2020 yılının yine en çok ihracat yapan dokuzuncu ili olarak açıklandı.

“PANDEMİYE RAĞMEN ARTIŞ NEDENİYLE
İHRACATÇILARIMIZI KUTLUYORUM”
Kısa adı DETGİS olan Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukaddes Başkaya Denizli Metropol canlı yayınında yaptığı ihracat değerlendirmesinde “Ezber bozan bir yılı geride bıraktık. Hepimiz için zor bir yıl oldu. Hızlı adapte olduk. Son 7 ayda ihracat artışımız bizi sevindirdi. Her türlü zor şartlara rağmen, ihracattaki bu başarı nedeniyle ben tüm ihracatçılarımızı kutluyorum” dedi.



“KATMA DEĞERİ YÜKSEK, MARKALI ÜRÜN VE

ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”
Başkan Başkaya, ihracatı daha da arttırmanın formülünü de açıklayarak “Denizli en çok ihracat yapan iller arasında 9. sırada. Ama önceki yıllarda daha da yukarılardaydık. Bu bize şunu anlatıyor. Katma değeri yüksek, markalı ürün ve çeşitliliği arttırmamız gerekiyor. Böylece daha üst sıralara kolaylıkla gelebiliriz diye düşünüyorum. 2021’de aşı ile birlikte pandeminin gündemimizden biraz daha düşmesi ile birlikte seyahatlerinde açılmasıyla yeni düzende çok daha iyi bir yıl geçireceğimizi umut ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN BAŞKAYA’NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon