POLİTİKA

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ARPACI YASAMA DÖNEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ARPACI YASAMA DÖNEMİNİ DEĞERLENDİRDİ
CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, milletvekili göreviyle Meclis’te 1. Yasama dönemini değerlendirdi…. 1 yılın Meclis karnesine değinen Arpacı “Çok üzücü ki, iktidarın dayatmasıyla vatandaşa vergi, cezası, kısıtlama ve yasak getirmek dışında hiçbir şey olmadı” dedi.

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Başkan Vekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ile birlikte gündemi değerlendirdi.

Denizli için her alanda çalışmaya ve Denizli’ye katkı koymaya gayret edeceklerini belirten Arpacı “Denizli’nin daha güzel bir noktaya gelebilmesi için, Denizli milliyetçisi, sevdalısı olarak, Denizli milletvekili olarak çalışmalarımıza imza attık. Ülkemizin daha iyi noktalara gelmesi için elimizden gelenin fazlasıyla mücadele ettik.  Etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Arpacı, 1 yıllık görev süresince yasama faaliyetlerini ve seçim sonrası Meclis’in yaptığı çalışmaları aktararak “Mayıs ayı ile birlikte geçen yıl başladığımız 1 yıllık yasama süresince Ankara’da TBMM çatısı altında neler yaptık? Bunları anlatmak istiyorum!  Mecliste 50 uluslararası sözleşme, 70 adet kanun teklifi yasalaştı. Toplam 924 saatlik bir mesai yapmış olduk. Bu sürece baktığımızda vatandaşa, ülkeye neler yansıdı? Çok üzücü ki, iktidarın dayatmasıyla vatandaşa vergi, ceza, kısıtlama ve yasak getirmek dışında hiçbir şey olmadı. Yandaşa ise bol bol vergi muafiyeti, artı olanaklar sağlandı. Yerel seçimlerden sonra neler oldu? Seçim sonuçlarından sonra 2,5 ay boyunca resmen Meclis uyutuldu. Doğru düzgün bir yasa yapılmadı. Bol bol uluslararası sözleşme getirdiler. Normalde bir iki saatte bitecek sözleşmeler, anlaşmalar günlerce uzatıldı. TBMM çatısı altında biz muhalefet olarak, grup başkan vekillerimiz ve parti olarak hep itiraz ettik. Dedik ki, ‘Gelin tekstilin sorunlarını, emeklinin sorunlarını, ülkenin sorunlarını konuşalım. Vergi yasalarında değişiklik yapalım.” Ama ne yaptılar! Meclisi çalıştırmayıp, Türkiye’nin faydasına olacak kanunları getirmediler. Ta ki, Temmuz dönemine kadar” dedi.



Arpacı, 10 - 15 günde 6 önemli yasanın bir oldu bittiyle geçirilmesi için Meclise geldiğini ileri sürerek “Meclis 1 Temmuz itibariyle çalışmasına ara verir, 1 Ekim’e kadar yaz dönemi çalışma sürecine girer. Bu hükümet 3,5 ay hiçbir şey getirmediği Meclis’te çok önemli 6 yasayı 15 gün içinde bir oldubitti ile kamuoyunda mecliste görüşülmeden, istişare yapmadan geçirmek istedi. Bu yasalardan bir tanesi vergi paketi oldu. Vergi adaletsizliğini ortadan kaldırma adına parti olarak her daim öneriler ve çalışmalar sunuyoruz. Ülkemiz adeta dolaylı bir vergi cenneti konumunda. Bakan Şimşek, verginin tabana indirecek, genişletecek bir uygulamadan bahsediyor. Tabi bu yasa gündeme gelmesiyle birçok büyük dev şirketin de vergi vermediğini gördük. Belli istisna ve kıyaklarla birçok şirket vergi ödemezken, verginin tabana indirilmesi, dolaylı vergileri artırma peşine düşüldü. Vergi paketi geçmemesi için mücadelemizi verdik ancak Ak Parti ve MHP oylarlıyla vergi paketi yasalaştı. Yargı Paketi getirdiler…Kadınlarımız açısından çok sakıncalı maddelerin bulunduğu bu paketi komisyonda uzun çalışmalar sonucu geciktirdik. Tatil sonrasına kaldı.  İnşallah Kasım ayında bu paket, bizim önerilerimiz ve değiştirilmesi gereken noktalar dikkate alınır Kasım ayında öyle gelir temennisini iletmek istiyorum” dedi.

Sokak Hayvanları Yasası’nı Anayasa Mahkemesine taşıyacaklarını belirten Arpacı “Sokak hayvanları yasası da ülke gündemini oldukça meşgul etmişti. Yasa maddesi bir hafta sonunda Meclis’e, ziyaretçi yasağı konularak tüm mücadelemize rağmen geçirildi. CHP Genel Başkanımızın da belirttiği gibi ülkemizde de, Denizli’mizde de bu yasa hiçbir CHP’li belediye de uygulanmayacak. Ayrıca yasanın iptaliyle ilgili biz bu konuyu Anayasa mahkemesine götürüyoruz. Biliyorsunuz ki, bazı illerde maalesef hayvan mezarları ortaya çıktı. Hayvanların katledildiğini gördük. Bizim partimizin dışında belediye başkanlarına uyarımız, Anayasa mahkemesi karar vermeden bu yasayı uygulamamaları. Çok ciddi sonuçları olacaktır” diye konuştu…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon