SAĞLIK

DENİZLİ KIZILAY’A TAM NOT

DENİZLİ KIZILAY’A TAM NOT
Türk Kızılay Denizli şubesi, Türk Kızılay genel merkezi yönetim kurulu toplantısına katıldı. Yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile ilçe temsilciliklerinin de hazır bulunduğu toplantıda genel merkez yönetim kuruluna faaliyetler ve yapılan projeler aktarıldı. Sunum sonrasında yapılan konuşmalarda Denizli’den övgü ile bahsedildi.

Türk Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, toplantıda faaliyetlere ilişkin bilgileri aktardı ve “Covid-19 Döneminde karantinada olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara gönüllülerimizle 1326 adet gıda ve hijyen paketi ulaştırıldı. Ramazan ayında da 1264 kişiye 250 TL’lik alışveriş kodu, 962 kişiye de 500 TL’lik nakdi yardım yapıldı. Genel Merkezimiz tarafından gönderilen 7500 adet kıyma, kuşbaşı konserveleri tespit edilen ihtiyaç sahiplerine gönüllülerimiz tarafından adreslerine ulaştırıldı” dedi.



Ramazan ayı ve pandemi döneminde yapılan çalışmaları da aktaran Deniz “Ramazan ayı boyunca Denizli Merkez ve ilçelerinde Genç Kızılayımız ve gönüllülerimiz tarafından 5 bin adet  pide, 2 bin 150 adet 0,5 ml su ve 2 bin 160 adet çocuk paketi  dağıtımı gerçekleştirildi. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde görev yapan güvenlik güçlerimize bin 200 kase çorba, 500 adet kek, 500 adet bisküvi, bin 200 adet meyve suyu ve çeşitli ikramları görev yaptıkları noktalarda kendilerine ulaştırdık. Tekerlekli sandalye ihtiyacı olan kişilere bağış olarak aldığımız tekerlekli sandalyelerin teslimini gerçekleştirdik. İlk yardım eğitim merkezimiz ile ilk yardım eğitimlerimize devam ettik. 2021 yılı Haziran ayına kadar 300 kişiye ilk yardım eğitimi verildi. Serinhisar İlçemizde bulunan 4 bin metrekare kapalı alana sahip Lojistik depomuzun aylık bakım ve temizliklerini gerçekleştirdik” dedi.



Sosyal anlamda yapılan çalışmaları da aktaran Deniz “Kızılay kadın kollarımızla beraber yeni doğum yapan annelerimize 30 adet sevgi bohçası verildi. Okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize  bin 650 adet ayakkabı dağıtımı yaptık. Yangında etkilenen kişilere ikram ve diğer yardımlarımızdan ulaştırdık. En çok kan bağışı yapan 2 bağışçımıza plaketlerini verdik.8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın kollarımız ile 1000 adet sukulent dağıtımı yaptık. 2021 yılı içinde 25 otizmli çocuk ile değişik zamanlarda kamp ve eğitim yapmayı planlıyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon