EKONOMİ

DENİZLİ KİMYA SEKTÖRÜNDE RESESYON TEHLİKESİ VAR MI?

DENİZLİ KİMYA SEKTÖRÜNDE RESESYON TEHLİKESİ VAR MI?
Tüm dünyada hissedilen resesyon (Durgunluk) Denizli’ye kadar geldi. Özellikle tekstil sektörü çok yakından hissediyor durgunluğu… Tüm sektörlerde iyiden iyiye hissedilen resesyon kimya sektöründe de yaşanıyor mu? Bu soruya yanıt Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Genel Sekteri ve DENKİM Kimya Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Alptekin’den Metropol TV’ye özel geldi.

ÖZEL HABER
Denizli’de kimya sektöründe faaliyet gösteren DENKİM Kimya’nın Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Alptekin, sektörün son durumunu değerlendirirken, Pandemi, Rusya – Ukrayna Savaşı ve akabindeki enerji krizi ve tüm dünyada yaşanan enflasyonla birlikte ortaya çıkan resesyonun kimya sektöründe de yaşanıp yaşanmadığını Metropol TV’ye açıkladı…

ORÇUN ALPTEKİN'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Alptekin “Kimya çok geniş bir sektör. Bizim iş ilişkisi içinde olduğumuz bazı sektörlerde resesyon kendisini gösteriyor. Bizim şansımız belki de bu sektörler ağırlıklı olarak ciromuzu oluşturan sektörler değil. Ağırlıklı olarak ciromuzu oluşturanlar ise temizlik kimyasalları, petrol ve gaz sondaj servisi veren firmalar. Temizlik vazgeçilmez bir unsur olduğu için burada çok büyük bir resesyonla karşılaşmıyoruz, ama fiyatlar anlamında müşterilerimizin inmesi yönünde talebi oluyor. Petrol ve gaz sondajlarında ise petrolün fiyatının yüksek olmasından kaynaklı açıkçası çok fazla durgunluğu hissetmiyoruz diyebilirim. ABD’deki bazı siparişlerimizle ilgili öteleme oldu. O da depoların dolu olması, yaz mevsimi olmasından dolayı. Resesyonun ABD satışlarına etkisi olacak mı? Eylül - Ekim ayı gibi ortaya çıkar. Gelecek günler ne gösterir bilmiyorum. Rusya ve Körfez bölgelerinde petrol sondajları konusunda sıkıntı gözükmüyor. Suudi Arabistan ile politik olarak yaşanan tansiyonun düşmesi ile ilgili bazı emareler var. Bu da hem ülke hem de sektör için olumlu olacaktır. Umarım en kısa zamanda tekrar Suudi Arabistan ile aktif çalışmaya başlarız” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon