EKONOMİ

DENİZLİ İŞ DÜNYASININ KANAYAN YARASINI AÇIKLADI

DENİZLİ İŞ DÜNYASININ KANAYAN YARASINI AÇIKLADI
Denizli’de 1986 yılından bu yana döşemelik kumaş, son yıllarda ise mutfak tekstili alanında faaliyet gösteren Tosunoğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Denizli iş dünyasının bitmeyen sorununu, kanayan yarasını Denizli Metropol’e açıkladı.

ÖZEL HABER
Kentte 35 yıldır İzmir Asfaltı üzerindeki üç ayrı tesisinde döşemelik kumaş üretimi yapan Tosunoğlu Tekstil, 2020 yılının Ocak ayında bir İtalyan firmanın Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 22 dönümü kapalı alan, toplamda 70 dönüm arsasını ve fabrika binasını 28 milyon liraya satın aldı. Pandemi sürecinin başlamasının hemen akabinde firma üç ayrı tesisini Denizli OSB’deki yeni yerine taşıdı. Tadilat yapılan tesiste makina parkuruna da yatırım yapıldı. Tezgah ve ram sayısı arttırıldı. Bütün bu yatırımlar için Tosunoğlu Tekstil yönetimi toplamda 40 milyon lira harcadı.



Yıllık 2.5 milyon metre döşemelik kumaş üreten ve üretiminin yüzde 75’ini ihracat, yüzde 25’ini ise iç piyasaya pazarlayan Tosunoğlu Tekstil’de toplamda 170 kişi çalışıyor. Tosunoğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Metropol Haber ekibine tesisleri gezdirerek, tüm birimleri ayrıntıları ile anlattı. Tosunoğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Metropol’e Denizli iş dünyasının hiç bitmeyen sorununu kanayan yarasını açıkladı. İş beğenmeme… Tosunoğlu’na göre insanlar iş beğenmiyor. Gelen ise hem kalifiye değil, hem de becerisi az. Tosunoğlu “Burada 170 çalışanımız var. Aslında 20 kişiye daha ihtiyacımız var. Fakat işçi bulamıyoruz. Gelen işi beğenmiyor. Biz becerisi olan insanlar arıyoruz. Akıllı insan, güçlü insan var ama becerisi yok. Artık yeni yönetim sistemlerinde becerisi olan insanlar lazım” diye konuştu.

TOSUNOĞLU TEKSTİL YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET TOSUNOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon