EKONOMİ

DENİZLİ İŞ DÜNYASI RESESYONA HAZIR MI?

DENİZLİ İŞ DÜNYASI RESESYONA HAZIR MI?
Bütün dünyada  yaşanması muhtemel bir tehlike olan resesyona Denizli İş Dünyası hazır mı? Resesyon Denizli ekonomisini ve sanayisini ne kadar etkiler? Ne yapmalı? Tüm bu soruların yanıtlarını Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği Başkanı İbrahim Şenel, Metropol’e özel yanıtladı. 

ÖZEL RÖPORTAJ
İş dünyasının bugünlerde en çok konuştuğu konuların başında gelen resesyon tehlikesi ile ilgili Metropol’e özel değerlendirmelerde bulunan DESİAD Başkanı İbrahim Şenel, iş dünyasına yönelik önemli tavsiyelerde bulundu…  Resesyona Denizli İş Dünyası hazır mı? Resesyon Denizli ekonomisini ve sanayisini ne kadar etkiler? Ne yapmalı? İşte Şenel’in yanıtları…

İBRAHİM ŞENEL'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Şenel “Resesyon beklentisi var. Bütün dünyada böyle bir uyarı alarm sinyalleri çalıyor. Pandemi sonrası talep patlaması yaşandı. Üretim arttı, hammadde ve enerjiye talep te fazlalaştı. Dünyanın enerji üreticilerinden Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş enerji krizi yarattı. Pandemi sonrası oluşan talep aynı yoğunlukta devam etmedi. Mal yığılması söz konusu. Resesyon beklentisi ciddi bir kırılma. İhracatçı şu anki dolar kuru ile ihracat yapmak istemiyor. Denizli resesyona hazır mı? Hazır olduğumuzu düşünmüyorum. Sadece günü kurtarma telaşındayız. Herkes bir survivor yaşıyor ve hayatta kalmaya çalışıyor. Resesyona bir hazırlığımız yok. Ekonomiyi yönetenlerinde böyle bir hazırlığının olmadığını görüyoruz. 7 ayrı paket açıklandı. Hangisinin ne işe yaradığı da meçhul. Resesyon topyekun mücadele edilecek bir konu. Hesabımızı daha çok yapacağız. Tedbirli davranacağız. Daha öngörülü olmaya gayret ederek bu süreci böyle aşacağız. Enseyi karartamayacağız, her şey düzelecek”  dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon