ÇARDAK

ÇARDAK KERVANSARAYI’NDA SON DURUM NE? NE ZAMAN TURİZME KAZANDIRILACAK?

ÇARDAK KERVANSARAYI’NDA SON DURUM NE? NE ZAMAN TURİZME KAZANDIRILACAK?
Denizli’nin Çardak ilçesinde 790 yıllık Çardak Kervansarayı’nda son durum ne? Eski ihtişamına kavuşan kervansaray turizme ne zaman kazandırılacak? Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, proje çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, son durumu Metropol’e anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli-Afyonkarahisar yolu üzerinde Çardak ilçesi Saray Mahallesi'nde bulunan ‘Çardak Kervansarayı’nda Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Anadolu Selçuklularının Denizli'de bilinen ilk valisi Honaz vilayeti valisi Esedüddin Ayaz tarafından 1230 yılında yaptırılan kervansaray, mimarisiyle göz kamaştırıyor. ‘Han-ı Abad’ ve ‘Hambat’ olarak da adlandırılan Çardak Kervansarayı, 790 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olması açısından önem taşıyor. Tamamlanan restore çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılan kervansarayın turizme kazandırılması planlanırken, Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, proje çalışmalarının sürdüğünü söyledi ve projedeki son durumu Metropol’e anlattı.

HÜSNÜ YILMAZ'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Mayıs ayı sonunda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Çardak Han’da incelemelerde bulunduklarını kaydeden Yılmaz  “Çardak Kervansarayımızın tahsisini Vakfılar Bölge Müdürlüğü’nden belediye olarak aldık. Çalışmalara başladık. Buranın avlu kısmı ile ilgili bir çalışmamız var. Buranın kapatılması ile ilgili üç boyutlu projelerimizi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a sunduk. Olumlu görüşlerini bildirdiler. En kısa zamanda Ankara’ya beklediklerini söylediler. Projeyi hayata geçirmek için gün sayıyoruz artık. Burada hem turizm amaçlı, hem ilçemizi tanıtmak, hem de ilçemizin yöresel ürünlerini insanlara anlatmak için vatandaşlarımızı buraya çekip tarih turizmi anlamında ilçemizi kalkındırmak istiyoruz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon