EKONOMİ

DENİZLİ İHRACATI ARTAR, AMA O SORUN AŞILIRSA…

DENİZLİ İHRACATI ARTAR, AMA O SORUN AŞILIRSA…
Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tosunoğlu, Denizli Metropol’e ihracatla ilgili açıklamalarda bulundu. Tosunoğlu “Denizli ihracatında artış sürer ama, hammadde krizi ile ilgili sorunun aşılması gerekiyor” diye konuştu.

ÖZEL HABER
Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı. Ülkemiz ihracatı Ekim ayında yüzde 20,2 artışla 20,8 milyar Dolar olurken, TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatı 28,4 yükselişle 424 milyon Dolar olarak kaydedildi. Türkiye ihracatında ulaşılan bu değer, tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçerken yeni bir rekor daha kırılmış oldu. (DENİB) Denizli İhracatçılar Birliği Üyeleri tarafından kaydedilen Ekim ayı ihracatı ise, yüzde 21,4 artışla 306 milyon Dolara ulaştı. Böylelikle, ihracat artış trendimiz 17. aya taşınmış oldu.

Denizli’nin son dönem ihracatını değerlendiren Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tosunoğlu, Denizli Metropol’e açıklamalarda bulundu. Tosunoğlu “Bu artışın devam etmemesi için hiçbir neden yok. Tek önümüzdeki engel hammadde krizleri. Hammadde krizi sadece fiyat bakımından değil, tedarik süreci bakımından da sıkıntı yaratabiliyor. Ben bu sıkıntının önümüzdeki 6-7 ay süreceğini düşünüyorum. Hammadde krizi ile ilgili sorunun aşılması gerekiyor. Aşılırsa Türkiye ve Denizli’nin bu durumdan çok çok faydalanacağı görüşündeyim” diye konuştu.

TETSİAD YÖNETİM KURULU ÜYESİ MURAT TOSUNOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon