SAĞLIK

BAŞ AĞRILARI İLE NASIL BAŞA ÇIKABİLİRİZ?

BAŞ AĞRILARI İLE NASIL BAŞA ÇIKABİLİRİZ?
Denizli Metropol’de 20’de 20 programının konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan oldu. Erdoğan, toplumun her kesimini ilgilendiren ve mutlaka hayatının bir döneminde karşılaştığı önemli bir sorun olan baş ağrısı ile ilgili konuştu. Erdoğan, baş ağrıları ile nasıl başa çıkabileceğimizi örneklerle anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de her hafta Salı günleri yayınlanan ve tıp ile sağlık alanındaki son gelişmeler ve önemli konuların konuşulduğu 20’de 20 programının konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan oldu. Erdoğan, Ümit Yakuphanoğullarından’ın sunduğu programda baş ağrısı ve tedavisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, baş ağrıları ile nasıl başa çıkabileceğimizi örneklerle anlatarak “Baş ağrılarında özellikle sigara ve alkolden uzak durmak gerekiyor. Bütün ağrılar genel olarak daha çok gece artar. Bu anlamda egzersiz yapmak önemli. Düzenli bir şekilde yapılmalı. Hareketli olursak, vücudun salgıladığı belli maddeler var. Bu maddeler salgılandığında doğal bir morfin gibi. Ağrılarımız azalır. Kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar. Ancak bazı baş ağrıları tipi kişiye özeldir. Farklı yiyecekler ağrıyı arttırabilir. Belirli besinleri tüketmesi nedeniyle ağrısı artanlar olabiliyor. Onlar o ürünleri tüketmeyecek ve uzak duracak” diye konuştu.

ÖZEL DENİZLİ CERRAHİ HASTANESİ NÖROLOJİ UZMANI PROF. DR. ÇAĞDAŞ ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon