EKONOMİ

ÜRÜN FİYATLARINDA ALGI YÖNETİMİ YAPIYORLAR

ÜRÜN FİYATLARINDA ALGI YÖNETİMİ YAPIYORLAR
Metropol Meydanı; programında konuşan Denizli Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Halil Pekdemir, kamuoyunda ürün fiyatları ile ilgili algı yönetimi yapıldığını belirterek “Tarlada şu fiyat, markette bu fiyat. Böyle bir şey yok. 2 liraya da ürün var. 9 liraya da, 15 liraya da” dedi.

ÖZEL HABER
“Metropol Meydanı” programının beşinci bölümünün konukları Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri oldu. Programa Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Başkan Yardımcısı Halil Pekdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Özay Tanrıverdi, Meclis üyeleri Fatma Demirbakan Kurt ve Mehmet Altuntaş katıldı. Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve Yönetim Kurulu ile Meclis Üyeleri, Denizli’de tarım ve gıda sektöründeki son gelişmeleri, sorunları bu programda anlattı. Denizli Ticaret Borsası çalışmaları ve yeni projelerin konuşulduğu Metropol Meydanı programı TED Denizli Koleji Konferans Salonu’ndan canlı yayınlandı.



Programda konuşan Denizli Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Halil Pekdemir, kamuoyunda ürün fiyatları ile ilgili algı yönetimi yapıldığını belirterek “Fiyatların artışının temelinde küresel kriz, lojistik maliyetlerinin artması, dövizdeki yükseliş ve maliyetlerin artmasıdır. Televizyonda yorumcular çıkıp diyor ki; Tarlada domates 2 lira markette 9 lira. Böyle bir şey yok. 2 liraya da ürün var. 9 liraya da, 15 liraya da. Her üründe farklı fiyat olabilir. Algı yönetimi yapıyorlar. Domatesten örnek vermeye devam edelim. Tarlada yetişenle, serada yetişenin maliyeti aynı olmaz. Bir tarafta ihracat yapılabilen modern tesislerde üretilen domatesler var.  Bir de tarlada az maliyetle üretilen var. Bu birbiri ile kıyaslanmaz, kıyaslanamaz” dedi.

HALİL PEKDEMİR’İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon