EKONOMİ

DENİZLİ İHRACATÇISI TÜM ÇALIŞANLARINA AŞI ÖNCELİĞİ İSTİYOR

DENİZLİ İHRACATÇISI TÜM ÇALIŞANLARINA AŞI ÖNCELİĞİ İSTİYOR
Denizli ihracatının önde gelen isimleri ihracatçıya aşı önceliği verilmesi konusunda Denizli Metropol aracılığıyla çağrıda bulunmuşlardı. Bu çağrı hükümet kanadından yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracatçılara aşı önceliği isteğini kabul etti. Denizli ihracatının önde gelen ve daha önce çağrıda bulunan isimleri kararı Denizli Metropol’e değerlendirdi.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’e daha önce açıklamada bulunan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Derya Baltalı, Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Çardak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Okan Konyalıoğlu, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukaddes Başkaya ve Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Şeref Arpacı ihracatçılara aşı önceliği verilmesini istemişti. Aşılama konusunda ilerleme kaydeden ülkeler aşı pasaportu olmayanlara vize vermiyor. Bunun üzerine harekete geçen Türkiye İhracatçılar Meclisi, ihracatçıların aşı programına dahil edilmesini istedi. Hükümet talebi kabul etti. Böylelikle yeşil pasaport hamili ihracatçılar, koronavirüs aşısında öncelikli gruba alındı. Denizli ihracatının önde gelen ve daha önce çağrıda bulunan isimleri kararı Denizli Metropol’e değerlendirdi.



BALTALI “ÇALIŞANLARIMIZA DA AŞI ÖNCELİĞİ VERİLMELİ”
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Derya Baltalı “Hayırlı olsun. Türkiye ekonomisinde turizmden gelirimizin hemen hemen hiç olmadığı bugünlerde, gece gündüz çalışarak, istihdam sağlayan, döviz getirebilmek için en ön cephede savaşan ihracatçılarımız için ve ihracat yapan firmaların fabrikalarında çalışanlar için bu karar önemli. Ancak, Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgelerinde yaklaşık 2,5 milyona yakın çalışan var. Bizler olmalıyız tamam ama çalışanlarımıza da ivedilikle aşı önceliği verilmeli. En önemlisi de bu” diye konuştu. 



KASAPOĞLU “İHRACATÇI SEZONU YAKALAYACAK”
Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu “Alınan aşı önceliği kararını olumlu karşılıyoruz. Özellikle Eylül ayı Avrupa’da fuarların başladığı ay. Oradan gelen haberlere göre fuarlar düzenlenmeye başlayacak. Bizim en büyük endişemiz aşılamaların yapılamaması ve müşterilerimize gidememekti. Tekstil ihracatçısı alınan bu kararla ve aşılama ile sezonu yakalayacaktır. Avrupa’ya giriş çıkışlarda kolaylık sağlayacaktır. Bunu gündeme getiren ve kararı alan tüm yetkililere teşekkür ederiz. İhracat ve ihracatçı için çok önemli bir konu çözülmüş oldu” dedi.



KONYALIOĞLU “GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR. AB HANGİ AŞI DİYORSA ONU OLMALIYIZ”
Çardak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Okan Konyalıoğlu “Çok olumlu bir gelişme. Ama diğer taraftan da geç alınmış bir karar. Çünkü an itibariyle 40 yaş ve üzeri aşılanmaya başladı. Bizler burada ülke ekonomisine katkıda bulunan grup olarak, çok daha önceden pozitif bir ayrımcılık beklerdik. Hiç olmamasından tabi ki iyidir. İlgililere geç kalmış bu karar için teşekkür ederiz. Ayrıca bütün çalışanlarımızın acilen alınan bu karardan istifade ettirilmesi çok öncelikli. Bu arada yapılacak aşının da ana pazarımız olan Avrupa Birliği tarafından kabul gören aşı olması da önemli. Avrupa Birliği aşı pasaportunda hangi aşıyı kabul ediyorsa bizim o aşıyı olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.   



BAŞKAYA “GÜZEL BİR KARAR, DÜNYAYI YAKALAYACAĞIZ”
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukaddes Başkaya “Denizli ihracatçıları olarak artık seyahat etmemiz gerekiyordu. Toplantılarımızı görüşmelerimizi online olarak gerçekleştirsek de yüz yüze görüşmenin yerini tutmuyor. Fuarlara fiziken katılmamız ve dünyada olup bitenleri görmemiz anlamında da aşı önceliği verilmesi çok önemli. Güzel bir karar olduğunu düşünüyorum. Bir an önce seyahatlere başlayacak olmamız sevindirici” dedi.



ARPACI “BÜTÜN DÜNYA FUARLARA KATILIRKEN, BİZ OLMAZSAK GERİDE KALIRDIK”
Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Şeref Arpacı “Eylül ve Şubat dönemindeki fuarlara katılabilmemiz için aşılama önceliği verilmesi çok iyi ve yerinde bir karar. Bütün Dünya fuarlarda bir araya gelirken, bizim düzenlenen fuarlara katılamamamız iyi olmazdı ve dünyanın gerisinde kalırdık. Bu da ülke ekonomisini sıkıntıya sokardı. Fuarlara katılmak özellikle ihracatçı için olmazsa olmazlardan. Artık bizde orada olacağız. Burada önemli olan konu sadece ihracatçı iş insanlarının değil, dış ticarete bakan ihracat departmanlarında görev yapan tüm çalışanlarımıza da aşı önceliği verilmesi. Bu konu da önemli” diye konuştu. 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon