EKONOMİ

YAVUZÇEHRE TEKSTİL YENİ MERKEZİNDE TESİSİN KAPILARI İLK KEZ DENİZLİ METROPOL’E AÇILDI

YAVUZÇEHRE TEKSTİL YENİ MERKEZİNDE TESİSİN KAPILARI İLK KEZ DENİZLİ METROPOL’E AÇILDI
Denizli tekstil sektörünün öncü firmalarından biri olan Yavuzçehre Tekstil yeni merkezinde... Sektördeki yolculuğuna 1994 yılında başlayan ve şimdilerde çocuk giyim üzerine markaları ile dikkat çeken firma Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni tesisleri ile göz kamaştırıyor.

ÖZEL HABER
Yavuzçehre Tekstil, sektördeki yolculuğuna 1994 yılında örgü kumaş imalatı ile başladı. 1996 yılında ilk ev tekstili ve konfeksiyon bantları kuruldu. Faaliyete başladığı günden bu yana Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan firma yine aynı bölgede bu kez yeni yeşil dostu tesislerinde hizmet veriyor.



“BU TESİS BİZİM USTALIK ESERİMİZ”
Tesis kapılarını ilk kez Denizli Metropol’e açtı. Yavuzçehre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre, Metropol Haber ekibine tesisleri gezdirerek, tüm birimleri ayrıntıları ile anlattı. Yavuzçehre “2019 Temmuz ayında ilk çiviyi çaktık. Burası bizim ustalık eserimiz. Yavuzçehre 1994 yılından bu yana sektörün içinde bulunan emeği temsil ediyor. Burada göstermek istediğimiz bunca yıllık emek ve tecrübemizin sonucunda bizden sonraki 20 senelere kalacak bir eser bırakmaktı. Daha önce yapılmamış birçok şeyi denedik, yaptık. Kendi içinde ufuklar açacak çalışmalar yapıyoruz. Markacılık ve dijital ekipmanlarımızla kendimizi global arenada konumlandırmak isteğindeyiz. Denizli beyaz yaka personeli için gelmesi anlamında motive edici bir yer değil. Yaptığımız bu merkezle, İzmir’deki tesisimiz, İstanbul, İngiltere ve İspanya’daki organizasyonlarımızdan know how’ı Denizli’ye çekip yaşadığımız şehre bir katkı yapmak amacındayız. Umarım başarılı oluruz” dedi.



TASARIM MERKEZİ’NDE 300’DEN FAZLA MODEL HAZIRLANIYOR
Denizli Metropol Haber ekibi, tesis yolculuğuna firmanın kalbi Tasarım Merkezi ile başladı. Tasarım merkezindeki çalışmaları anlatan Ahmet Yavuzçehre, pandemi ile birlikte dijital yatırımlara devam ettiklerini belirterek “Burada üç boyutlu çizimler yapıyoruz. Müşterilerimizin yanına gidemesek de üç boyutlu çizimleri hazırlayarak kendilerine internet üzerinden gönderiyoruz. Bu yöntemle ürün satmaya, pazarlamaya devam ediyoruz. Tasarım merkezimin hazırladığı Tiburon markamızın ön çalışmasını yapıyoruz. Numune diker gibi üç boyutlu hazırlık yapılıyor. Buradaki çalışmayla amacımız müşterimizin seçeneklerini arttırmak ve numune için harcadığımız yükü azaltmak. Böylece ayda 300’den fazla model hazırlayıp gönderiyor ve bu sayede numune giderlerimizin üçte ikisini azaltmış oluyoruz” diye konuştu.



KESİMHANEDE ZEMİNDEN TAVANA EN ÜST TEKNOLOJİ KULLANILDI
Yavuzçehre Tekstil’in yeni merkezindeki kesimhane bölümünde de yenilikler göze çarpıyor. Yer zemininden kullanılan makinalara kadar her şey yine en üst teknoloji ile donatılmış. Burada da yine çalışanların daha rahat, daha steril bir ortamda çalışmaları öncelikle düşünülmüş durumda. Yavuzçehre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre, dijitalleşmenin kendileri için olmazsa olmaz olduğunu belirterek “Sadece kumaş kesmek için değil, en verimli kesim çalışmasını yapmaya çalışıyoruz. Burada yapılan ürünler kadın dostu ürünler, kadınlarımızın çalışırken yorulmayacağı, serim makinasının en rahat çalışabileceği şekilde dizayn edildi. Fasonların kesimini burada yapıyoruz. Aylık kapasitemizin yüzde 50’sini burada yapıyoruz. Kullanılan data, pakete kadar giden sürecin başlangıç noktasıdır. Verimlilik ve verimli olurken, çalışanlarımızın sağlığını maksimum düşündüğümüz yer burası” ifadelerini kullandı.



YAVUZÇEHRE NUMUNELERİNİ KENDİSİ BOYUYOR
Şimdiki durağımız ise boya ünitesi. Firma kumaşlarını kendisi boyuyor. Ahmet Yavuzçehre boya ünitesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Müşterilerimizin numuneleri yurt dışından geliyor. Geçtiğimiz yıl aylık numune kumaş imalatımız 5 tondu. Bu sistem; hem doğaya, hem de yaptığımız işin süresine çok olumsuz yansıyordu. Yeni yatırımımızla numune kumaşlarımızı artık kendimiz boyuyoruz. 5 tonluk imalatı 500 kilograma düşürdük. Bu doğa için önemli ve güzel bir havadis. Ayrıca bizim hızımızda iyileştirmeye yol açtı. Yılın ikinci yarısında yağmur toplama hattımızda hizmete girdiğinde, burada kullandığımız suyu da yağmur suyu kolektörlerinde arıtıp buraya vereceğiz. Bu sayede şehir şebekesinden su kullanmadan bu işi yapacağız. Amacımız yaptığımız imalatı sürdürülebilir ve yeşil temellere dayandırmaktı. Böylece verimli hale getirmiş olduk” diye konuştu.   



BASKILAR ARTIK İSTANBUL’DA DEĞİL, DENİZLİ’DE YAPILIYOR
Yeni merkezin baskı bölümü de firma için büyük önem arz ediyor. Yavuzçehre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre, baskı bölümünü şöyle anlattı “Düne kadar parça baskı operasyonumuzu İstanbul’da yaptırıyorduk. Gerek zamandan tasarruf, gerekse imalat kalitemizin artması için kendi bünyemizde yapmaya başladık. Burada asıl önemli olan kurye ve numune masraflarını minimum düzeyde tutmamız. Baskı kalitemizi ise maksimuma çıkarmış olduk. Ekip günde 20 bin parça üretiyor”



FİRMA GÜNEŞ PANELLERİ İLE KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETİYOR
Yavuzçehre’nin yeni tesisinin belki de en önemli özelliği çevre dostu bir bina olması ve yeşil enerjiye önem vermesi. Ahmet Yavuzçehre bu konuya ne kadar önem verdiklerini şu sözlerle aktardı: “Sürdürülebilir ve temiz bir imalat felsefesi ile yola çıktık. Bu da bunun en güzel örneği. Güneş panelleri ile elde ettiğimiz enerjiyi tesislerimizde kullanıyoruz. Fazlasını ise şebekeye satıyoruz. Ürettiğimiz enerjinin üçte ikisini kullanıyor, üçte birini satıyoruz diyebilirim. İki aydır kendi enerjimizi üretiyoruz ve bunun olumlu yanlarını görüyoruz”



YAVUZÇEHRE’DE KADIN ÇALIŞAN SAYISI YÜZDE 80’NİN ÜZERİNDE
Yavuzçehre Tekstil, kadın dostu bir işletme olarak da dikkat çekiyor. Çalışanların yüzde 80’nin den fazlasını kadınlar oluşturuyor. Yavuzçehre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre “Tüm departmanlarımızda kadınlarla çalışıyoruz. Kadınlarla çalışmanın avantajları çok fazla. Kadına şiddetin, kadına vahşetin bu kadar ön planda olduğu, kadının devletten, topluma bu kadar az korunduğu bir yapıda, en azından kendi kapımızın önünü temizlemek adına kadına öncelik verdiğimizi belirtmek isterim. Gelecek dönemdeki faaliyetlerimizde bu konuya daha fazla odaklandığımızı ve daha çok önem verdiğimizi de göreceksiniz. Ana gurur duyduğumuz konu, binamızın yeniliği, iyiliği değil, kadına verdiğimiz önemdir. Bu konuda hiç mütevazi olamayacağım. Burası kadın dostu bir işletmedir ve son güne kadar da böyle devam edecektir” dedi.    



SOSYAL ALANLARDA ÇALIŞANLARIN KONFORU DÜŞÜNÜLDÜ
Firmada 250’ye yakın çalışan var. Yavuzçehre Tekstil’de “Önce insan önce çalışan” sloganıyla hareket ediliyor. Bunu sosyal alanlarda da görebiliyorsunuz. Çalışanlar için her türlü konfor düşünülmüş durumda. Haber ekibimize söz konusu sosyal alanlarla ilgili bilgi veren Yavuzçehre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre “Yavuzçehre Ailesi her geçen gün büyüyor. Firma kültürümüze uygun insanlarla çalışıyoruz. İşini sahiplenen, burada bir aile kültürü olduğunu bilenlerle birlikteyiz. Sosyal alanlarda da konforlarının üstün olmasını istiyoruz. Sosyal hayatlarında istediklerinde buldukları rahata burada da ulaşmaları çabasındayız. Kendilerini evlerinde hissediyorlar. Biz bugünlere çalışanlarımız ve onların emekleri sayesinde geldik. Onlara gönül borcumuzu yönetim olarak bir miktar böyle ödemiş oluyoruz. Burası bizim sosyal alanımız, müşterilerimizi ağırladığımız, toplantılarımızı yaptığımız, yemeklerimizi yediğimiz bir alan. Standart bir algının dışına çıkmak istedik. Umarım arkadaşlarımızı memnun ederiz” dedi.  



YEŞİL BİNA PROJESİ HAKKINDA GENEL BİLGİ
Yavuzçehre Tekstil , yeşil bina projesi kapsamında çevresel adımlarını temiz ve sürdürülebilir çevre için attı. Yağmur suyu hasadı, sıfır atık, kırpıntı atıktan iplik projesi ve ön çalışması yapılan gri su gibi planlanan projelerle üretimin neden olduğu çevresel etkileri en aza indirmek ve karbon-su ayak izini sıfırlayarak kendi kendine yeten bir sistem kurulması amaçlandı. Bu nedenle ilk büyük adım olarak tekstilin en önemli kaynağı olan enerji tüketimini azaltmak için güneş enerjisi sistemi projesi gerçekleştirildi. Güneş Enerji Sistemi fizibilite raporuna göre yıllık 713,20 Mwh enerji üretimi gerçekleştirecek. Bu enerjinin üretilmesi yıllık 279,57 ton Karbon emisyonunun salınımının engellenmesine ve 12841 ağacın kurtarılmasına eşdeğer. Bu projeyle amaç yeşil bina olma hedefi yolunda kendi kendine yeten sürdürülebilir çevreci bir sistem kurulması. İşletmenin Sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında amacı yaptığı projelerle karbon ayak izini ve su ayak izini sıfırlayarak çevresel farkındalığı arttırmak ve sektörde çevresel konularda öncü hale gelerek, bugünün kaynaklarını kullanmadan kendi ihtiyaçlarını, gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeden karşılayabilmek. Tekstil sektörü, suyun en çok kullanıldığı sektörlerden biri. Bir kilogram tekstil ürünü üretebilmek için yaşam döngüsünde yaklaşık 100-400 litre su ihtiyacı, tekstil endüstrisi için suyun önemini açıklamaya yeterli. Kullanılan suyu azaltma hedefi için yağmur suyu projesi hayata geçirilecek. Yağışla gelen yağmur suyu, kurulmakta olan yağmur hasat sistemi ile rezervuarda depolanacak. Depolanan yağmur suyu, filtrasyon işlemlerinden geçtikten sonra üretimde kullanılacak.

YAVUZÇEHRE TEKSTİL YENİ MERKEZİNİN KAPILARINI İLK KEZ METROPOL’E AÇTI. İŞTE O GÖRÜNTÜLER…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon