EKONOMİ

DENİZLİ’DE ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE SON ÇALIŞMALAR NELER?

DENİZLİ’DE ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE SON ÇALIŞMALAR NELER?

Pamukkale Üniversitesi’nde göreve başladığı günden bu yana Üniversite – Sanayi iş birliğine büyük önem veren ve önemli çalışmalara imza atan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, son çalışmaları ve 2022 planlarını Denizli Metropol’de paylaştı….

 

ÖZEL RÖPORTAJ

Üniversite – Sanayi iş birliği çalışmalarını Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Metropol’e anlattı. Şimdiye kadar yapılanlar ve 2022 planlarını aktaran Rektör Kutluhan, çalışmaların artarak süreceğine dikkat çekti.

KUTLUHAN’IN AÇIKLAMASINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Rektör Kutluhan “Üniversite sanayi iş birliğinin birçok yönü var. Sanayinin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ihtiyacı var. Bunun giderilmesi için özellikle üniversitedeki hocalarımızı görevlendiriyoruz. Sanayinin stajyer öğrenciye ihtiyacı var. Staj bağlantıları yapıyoruz. İşim Okulum Projesi’ni DESİAD ile birlikte ortak çalışmayla hayata geçiriyoruz. O proje de çok önemli. Üniversite sanayi iş birliği anlamında daha odaksal, alansal ve sektörel bazlı birebir çalışmalar yapmak istiyoruz. Bunun için Üniversite – Sanayi İş Birliği Ofisi’ni kurduk. Her yönüyle 2022 yılı içinde bu çalışmalarımız daha yoğun bir şekilde devam edecek. Ziraat Fakültesi kuruldu ve hocalarımızla Denizli’nin ziraatine de katkı sağlayacağız” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon