EKONOMİ

DENİZLİ’DE TEKSTİL SEKTÖRÜ O İLÇE TAŞINSAYDI BÖYLE GELİŞEMEZDİ

DENİZLİ’DE TEKSTİL SEKTÖRÜ O İLÇE TAŞINSAYDI BÖYLE GELİŞEMEZDİ
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği ve Denizli Metropol Haber işbirliği ile “DETGİS'in '20. Yılında 20 Duayen İş insanı” ile belgesel tadında hazırlanan programa konuk olan Neşe Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Arif Şensöz, Denizli’de tekstil sektörünün bugün bu kadar gelişmiş olmasını bu nedene dayandırdı.

ÖZEL HABER
Tekstil duayenlerinin hayatlarının anlatıldığı programın on beşinci bölümüne duayen İşadamı Neşe Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Arif Şensöz katıldı. Şensöz iş ve özel hayatından kesitler anlattı. DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Mukaddes Başkaya’ya mesleğe nasıl başladığından, bugünlere nasıl geldiğine kadar birçok konuda tecrübelerini aktaran İşadamı Şensöz, Denizli’de tekstil sektörünün bugün bu kadar gelişmiş olmasını kendince önemli bir nedene dayandırdı. Başkaya’nınDenizli’nin tekstil yolculuğuna sizde şahitlik edenlerdensiniz. Denizli’nin tekstil geçmişi ile ilgili neler söylemek istersiniz?” sorusu üzerine Arif Şensöz, çok çarpıcı bir yorumda bulundu.



Şenöz ”Babadağ’da arazi şartları tarım yapmaya uygun değil. Biz bunu avantaja dönüştürdük. Tarım arazisi olsaydı, dokumacılık bu kadar ileri olmazdı. 1946 büyük yangınında Babadağ’ın şimdilerdeki Menderes Tekstil yakınlarına taşınması gündeme gelmiş. O dönemin belediye başkanı ve ilçe büyükleri bunu kabul etmemiş. İyi ki etmemişler. Eğer taşınmış olsaydı, tekstil bu duruma gelmezdi. Denizli’de tekstil sektöründekilerin neredeyse yüzde 80’i Babadağlıdır. Tekstil bitiyor diyorlar. İnsanoğlu var oldukça tekstil bitmez. İnsanların tekstile her zaman ihtiyacı var. Bugün bornoz olur, yarın iç giyim. Tekstil devam eder. 70’li, 80’li yıllarda da tekstil bitiyor dendi. Ben buna hiç inanmadım. Tekstil bitmedi ve bitmez” dedi.

ARİF ŞENSÖZ’ÜN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon