EKONOMİ

ÇİKOLATA SEKTÖRÜ PANDEMİ SÜRECİNDEN NASIL ÇIKTI?

ÇİKOLATA SEKTÖRÜ PANDEMİ SÜRECİNDEN NASIL ÇIKTI?
Denizli Genç İş İnsanları Derneği Üyelerinin hem kendilerini, hem de firmalarını anlattığı “DEGİAD Konuşuyor” programına katılan Tabea Baklava ve Çikolata – Tataroğlu Kağıtçılık Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tatar, hem çikolata sektörü hem de kendi firmalarının pandemi döneminden ne kadar etkilendiğini ve bu durumdan nasıl yara almadan çıktığını anlattı.

ÖZEL HABER
DEGİAD üyelerini tanıtan, anlatan program haftanın iki günü Denizli Metropol ekranında… Dördüncü programda program sunuculuğunu DEGİAD Genel Sekreter Yardımcısı Emin Terzioğlu yaparken, programın konuğu DEGİAD Üyesi ve Tabea Baklava ve Çikolata – Tataroğlu Kağıtçılık Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tatar oldu… Tatar, programda hem kendini, hem de işini anlattı. Tatar, Terzioğlu’nun “Pandemi sürecinden tüm sektörler etkilendi. Gıda sektörü de öyle. Sizin sektörünüzde nasıl etkilenmeler oldu? Siz bu dönemden nasıl çıktınız” sorusunu yanıtladı.



Tatar, ”Kafe dışında perakende satışımız var. Biz perakendeyi devam ettirdik. Kafe bölümünün kapalı olması bizi etkiledi. Paket servisimiz sürdü. Paket servis apayrı bir hizmet. Ambalajlanmasından götürülmesine kadar. Paket servis düzenimiz bu süreçte oturdu. E-ticaret önem kazandı. Farklı ilerledi. Bizde 6 aydır danışmanlarımızla birlikte e-ticarete yöneldik. Tüm ülkeye gönderim yapıyoruz. Pandemi ile birlikte krizi dijital anlamda avantaja dönüştürdük. Olmuyor demedik ve araştırarak yeni oluşumlara girdik. Kapatma saatlerinin de erken olması bizi etkiledi. Umarım en kısa zamanda eski günlere kavuşuruz. Yurt dışından müşterilerimiz var. ABD ve Almanya gibi ülkelere de ürün gönderiyoruz. Ürünlerimizi kendi bünyemizde satıyoruz. Bayilik isteyenler oldu. Biz Tabea’yı bebeğimiz gibi görüyoruz. Bayilik konusu için henüz erken. İstenilen kalite bayilik anlamında değer kaybedebilir. Bu konuda hızlı hareket etmek yerine sağlam adımlarla adım adım gitmek istiyoruz. Bazen heyecanlanıyorum gelen tekliflerle. Ama babamız bu konuda daha ağır ve sağlam gitmemizi öneriyor hep. Vakti geldiğinde bu bayilik işine de gireceğiz. İşimizi ne kadar iyi yaparsak o kadar farklı oluruz. Bizim bu vizyonumuzu geliştirmemizde babamızın çok büyük emekleri vardır" dedi. 

ABDULLAH TATAR’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon